Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη σύσκεψη των Επιδημιολόγων με τον ΠτΔ – Το σενάριο που προκρίνουν και οι τελικές αποφάσεις

Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη σύσκεψη των Επιδημιολόγων με τον ΠτΔ – Το σενάριο που προκρίνουν και οι τελικές αποφάσεις

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, σύσκεψης με την επιστημονική συμβουλευτική ομάδα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19. Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, οι Υπουργοί Υγείας, Εργασίας και Παιδείας, καθώς και εκπρόσωποι του ΟΚΥΠΥ.

Η σύσκεψη της Επιστημονικής Ομάδας με τον Πτδ κράτησε δυόμιση ώρες. 

Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκε η επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η χώρα, η κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσηλευτήρια, οι δυνατότητες και ο προγραμματισμός που υπάρχει, όπως επίσης και ο σχεδιασμός σε σχέση με το πρόγραμμα εμβολιασμών.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε εκτενής συζήτηση και κατατέθηκαν εισηγήσεις σε σχέση με μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι επιδημιολόγοι κατέθεσαν δύο σενάρια στο τραπέζι. Το ένα αφορούσε ένα πιο χαλαρό lockdown (τύπου Απριλίου) και το άλλο το οποίο φαίνεται να προκρίνουν ένα πιο αυστηρό (σ.σ. όπως αυτό που εφαρμόστηκε αρχικά).

Αυτό θα αφορά SMS, ανοιχτό λιανικό εμπόριο αλλά με περιορισμούς. Στις εισηγήσεις είναι και η τηλεκπαίδευση στα σχολεία. 

Οι προτάσεις που κατατέθηκαν στη σημερινή σύσκεψη θα τύχουν μελέτης από το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τα άλλα εμπλεκόμενα Υπουργεία και οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση του την ερχόμενη Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε όλα τα μέλη της επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας για τη μέχρι σήμερα αγαστή συνεργασία και τη συμβολή τους στην αναχαίτιση της πανδημίας, επισημαίνοντας το γεγονός ότι η Κύπρος είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε σχέση με άλλες χώρες, ειδικότερα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως καταδεικνύουν και οι σχετικοί συγκριτικοί πίνακες επιδημιολογικών δεδομένων και δεικτών.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Μαχαιρώματα στο Παραλίμνι: Απόπειρα φόνου διερευνά η Αστυνομία - Το χρονικό και η κατάσταση υγείας του θύματος

Μαχαιρώματα στο Παραλίμνι: Απόπειρα φόνου διερευνά η Αστυνομία - Το χρονικό και η κατάσταση υγείας του θύματος

Η Αστυνομία διερευνά υπόθεση απόπειρας φόνου, που διαπράχθηκε χθες το βράδυ, στην επαρχία Αμμοχώστου, με θύμα 18χρονο. Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης συνελήφθη 23χρονος, με το ΤΑΕ Αμμοχώστου να συνεχίζει τις εξετάσεις.