ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Η επιστροφή των μαθητών Γ΄ Λυκείου κύλησε ομαλά, λέει ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης

Η επιστροφή των μαθητών Γ΄ Λυκείου κύλησε ομαλά, λέει ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης

Η επιστροφή των μαθητών της Γ΄ Λυκείου κύλησε ομαλότατα, λέει στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης Κυπριανός Λούη.

 
Ερωτηθείς για την επιστροφή των μαθητών της Γ΄ Λυκείου πίσω στις σχολικές μονάδες, ο κ. Λούη είπε ότι η πληροφόρηση «που είχαμε από διάφορες πηγές τόσο από τους Επαρχιακούς Επιθεωρητές όσο και από έρευνα, στατιστικού Τύπου, την οποία διοργανώσαμε, με βάση σταθμισμένες φόρμες, η μέρα κύλησε ομαλότατα».
 
«Είχαμε αθρόα προσέλευση μαθητών, συνολική προσέλευση των εκπαιδευτικών, οι οποίοι έχουν προβεί με rapid test καθ΄ ολοκληρία εκτός από δύο περιπτώσεις. Από το σύνολο των 5.407 μαθητών έχουν προβεί οικειοθελώς με τη γονική συναίνεση σε rapid test 3.423 μαθητές, δηλαδή ένα ποσοστό 63,3% . Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς αυτοί που προσήλθαν είναι 2.072. Τόσοι έπρεπε να προσέλθουν. Σήμερα πληροφορήθηκα ότι ένα από τα δύο άτομα (που χθες δεν παρουσίασαν τεστ) έχει ήδη προβεί σε τεστ», πρόσθεσε.
 
Όσον αφορά την προσέλευση των μαθητών, που ήταν αθρόα και μαζική, συνέχισε ο κ. Λούη, απουσίαζαν μόνο από τις 5.407, 166 παιδιά για διάφορους λόγους, όπως επίσης και από τις 2.072 εκπαιδευτικούς απουσίαζαν 22 κυρίως με άδειες ασθενείας μακράς διαρκείας (14) και άλλες περιπτώσεις ήταν εξαιρετικές περιορισμένες είτε μια περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος, μια άλλη επαφή και μια άλλη περίπτωση ήταν ακριβώς ως ευάλωτη ομάδα» .
 
«Αυτή τη στιγμή η εικόνα όσον αφορά τα στατιστικά είναι αυτή. Είναι μεγάλη χαρά που είχαμε τα παιδιά στο σχολείο. Επαναρχίζει ουσιαστικά η μαθησιακή διαδικασία, πέραν από την εξ αποστάσεως που είχαμε μέχρι τώρα, με τη φυσική τους παρουσία. Οι ίδιοι ένιωθαν την ανάγκη αυτή να είναι με τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριες τους. Άρα, αποκαθίσταται ο ψυχικός και συναισθηματικός δεσμός των παιδιών με τη σχολική μονάδα. Οι εκπαιδευτικοί μας και οι Διευθύνσεις των σχολείων κάνουν ότι επιβάλλεται για να υπάρχει προσαρμοστικότητα των παιδιών αυτών», σημείωσε.
 
Όπως είπε, τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας και τα πρωτόκολλα.
 
«Και παράλληλα λαμβάνουμε όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την περαιτέρω πορεία της μαθησιακής διαδικασίας. Άρα, ο ορίζοντας μας είναι να προσέχουμε όλοι τόσο οι σχολικές μονάδες όσο και η κοινωνία για να μπορέσουμε ακριβώς, παράλληλα, με τις άλλες ενέργειες που απαιτούνται ως κοινωνικό σύνολο, να κρατήσουμε αυτή τη συνεχή πορεία της δια ζώσης διδασκαλίας μέχρι τον Ιούνιο για να ολοκληρώσουμε τον κύκλο των επιβαλλόμενων εργασιών», πρόσθεσε.
 
Ο κ. Λούη καταλήγοντας είπε ότι σήμερα όσον αφορά τον γυμνασιακό κύκλο «κάναμε και μια αναπροσαρμογή των διαδικτυακών μαθημάτων όσον αφορά το ωράριο, λαμβάνοντας υπόψιν την λειτουργικότητα του προγράμματος και παράλληλα επειδή υπάρχουν εκπαιδευτικοί οι οποίοι είναι μοιρασμένοι στον γυμνασιακό κύκλο και τον λυκειακό,  λάβαμε υπόψιν και αυτό, και αποκαταστήσαμε το σύνολο των ωρών διδασκαλίας του ωρολογίου προγράμματος, το οποίο είχαμε περιορίσει προηγουμένως λόγω του ότι οι μαθητές της δημοτικής εκπαίδευσης ήταν και εκείνοι στο σπίτι, τώρα που επέστρεψαν το αποκαθιστούμε και αυτό το λειτουργικό κομμάτι του γυμνασιακού κύκλου και παράλληλα σχεδιάζουμε ένα πρόγραμμα ανθεκτικότητας και ψυχολογικής στήριξης των παιδιών στη συνέχεια».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top