«Ον αγαπά Κύριος παιδεύει»"/>
Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports Socialista lifenewscy ARJ Radio

Ο πόνος αγοράζει τον Παράδεισο

22.02.2021
13:02
Το περιβόλι του Αγίου Λαζάρου

«Ον αγαπά Κύριος παιδεύει»

Ζούμε σ’ ένα κόσμο, στον οποίο κυριαρχεί το αντισταυρικό πνεύμα. Ένα κόσμο που φίλαυτα έχει ως ιδανικά του την, χωρίς ηθική, ικανοποίηση των παθών, την ευημερία, καλοζωία και άνεση, που τοποθετεί την ελευθερία όχι στην θυσία και την αγάπη, δηλαδή στον Σταυρό, αλλά στον εγωισμό.

Οι Άγιοι πατέρες μας δίδαξαν ότι Ο Θεός θέλει όπως όλοι οι άνθρωποι να μετανοήσουν και να σωθούν. Ο απόστολος Παύλος είπε ότι:  «ὁ Θεός θέλει ὅλοι οἱ ἄνθρωποι νά σωθοῦν καί νά ἔρθουν σέ ἐπίγνωση τῆς ἀλήθειας» (Α´ Τιμ. β´ 4). Γι’ αυτό το λόγο ο Θεός, ο Δημιουργός μας, ο Νομοθέτης, ο Σωτήρας και ο Κριτής μας, φέρεται ως Πατέρας και μας παίρνει από το χέρι, κάποτε και από το αυτί, πάντα όμως παιδαγωγικά, και μας οδηγεί στην πίστη, στη μετάνοια και στη σωτηρία. Επιτρέπει τους πειρασμούς, τις θλίψεις, τη στεναχώρια, για να μας διαπαιδαγωγήσει και να μας οδηγήσει στη Βασιλεία των Ουρανών.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί με την αφήγηση της μακαριστής Μητέρας Χριστοφόρας, Ηγουμένης της Μονής Αγίου Κενδέα, όπου μέσα από το κρεβάτι του πόνου και καθώς πάλευε με την επάρατη νόσο, επισήμανε τη σημασία που έχει για τη σωτηρία της ψυχής, ο πόνος στη ζωή του ανθρώπου.