Νέα πυρά ΔΗΚΟ προς ΔΗΣΥ - «Η Κυβέρνηση της διαπλοκής συνεχίζει το κρυφτούλι»

Νέα πυρά ΔΗΚΟ προς ΔΗΣΥ - «Η Κυβέρνηση της διαπλοκής συνεχίζει το κρυφτούλι»

Βολές προς τον ΔΗΣΥ εξαπολύει γι' άλλη μια φορά το ΔΗΚΟ, με αφορμή την έκθεση του INTOSAI. 

Όπως αναφέρει το ΔΗΚΟ «ο Διεθνής Οργανισμός Ανώτατων Ελεγκτικών Υπηρεσιών (INTOSAI) δικαιώνει πλήρως την Ελεγκτική Υπηρεσία σε σχέση με την παρεμπόδιση του έργου της από την κυβέρνηση.

Με βάση τον INTOSAI οι περιορισμοί που έθεσε η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ στο δικαίωμα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες και έγγραφα προκειμένου να κάνει τη δουλειά της, είναι αντίθετοι με το πνεύμα των Διακηρύξεων της Λίμα και του Μεξικού και πλήττει την ανεξαρτησία των Ανώτατων Ελεγκτικών Ιδρυμάτων.

Η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ είναι ακόμη πιο εκτεθειμένη. Κάθε μέρα που περνά το ΔΗΚΟ δικαιώνεται. Επιβεβαιώνεται η άρνηση της κυβέρνησης στον έλεγχο και τη διαφάνεια και η εμμονή της στη συγκάλυψη της διαπλοκής.

Οι δικαιολογίες που προβάλλει το Προεδρικό για την αναβολή της συνέχισης της συζήτησης των ταξιδιών του Προέδρου της Δημοκρατίας ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου, συνιστούν προφάσεις εν αμαρτίαις.

Την προηγούμενη φορά δεν έδωσαν απαντήσεις επειδή δεν είχαν τις ερωτήσεις γραπτώς. Τώρα, που οι ερωτήσεις ετέθησαν γραπτώς, δεν μπορούν να έρθουν!
Η κυβέρνηση της διαπλοκής συνεχίζει το κρυφτούλι.

Απαξιώνει απροκάλυπτα το θεσμό της Βουλής των Αντιπροσώπων και υποτιμά τη νοημοσύνη της κοινωνίας».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE ΕΙΚΟΝΑ: Με κομμένη την ανάσα: Άρχισαν οι αφίξεις στον Λευκό Οίκο για την κρίσιμη συνάντηση Ζελένσκι με Τραμπ

LIVE ΕΙΚΟΝΑ: Με κομμένη την ανάσα: Άρχισαν οι αφίξεις στον Λευκό Οίκο για την κρίσιμη συνάντηση Ζελένσκι με Τραμπ

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την κρίσιμη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι για το Ουκρανικό. Οι εγγυήσεις ασφαλείας και κυρίως το εδαφικό είναι τα δύο «καυτά» θέματα που θα κυριαρχήσουν στις συνομιλίες, στο πλαίσιο μιας ειρηνευτικής συμφωνίας. Ο Ουκρανός πρόεδρος αναμένεται να βρεθεί υπό πίεση, όπως μαρτυρά και η τελευταία ανάρτηση Τραμπ, πως η Ουκρανία δεν θα ανακτήσει την Κριμαία, ούτε θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, πρόκειται να συναντήσει τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στις 8:15 μ.μ. ώρα Κύπρου στον Λευκό Οίκο, προτού πλαισιωθούν από άλλους Ευρωπαίους ηγέτες. Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις στο ThemaOnline.

BEST OF TOTHEMAONLINE