ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία : Σάλος από νέα βίντεο με βουλευτές να κάνουν σεξ μέσα στη Βουλή

Αυστραλία : Σάλος από νέα βίντεο με βουλευτές να κάνουν σεξ μέσα στη Βουλή

Χωρίς προηγούμενο το ροζ σκάνδαλο στην Αυστραλία. Όλο και περισσότερα βίντεο έρχονται στο φως της δημοσιότητας που δείχνουν βουλευτές να συνουσιάζονται εντός του Κοινοβουλίου.

Όλα ξεκίνησαν όταν πρώην υπάλληλος της Βουλής στην Αυστραλία ισχυριζόταν πως φοβόταν ότι θα χάσει τη δουλειά της, μετά από σεξουαλική επίθεση που δέχτηκε στη δουλειά της

Σύμφωνα με το BBC η Μπρίτανι Χίγκινς, αποκάλυψε πως τον Μάρτιο του 2019 βιάστηκε από έναν συνάδελφό της και δέχτηκε πιέσεις ώστε να μην αναφέρει το γεγονός στην αστυνομία.

Μετά από τις δηλώσεις της άνοιξε ο Ασκός του Αιόλου με παρόμοιες αποκαλύψεις να βλέπουν το φως της δημοσιότητας, που πυροδότησαν αλλεπάλληλες πορείες διαμαρτυρίας για τη βία κατά των γυναικών στην Αυστραλία.

Τα επίμαχα βίντεο, που απεικονίζουν υπαλλήλους του Κοινοβουλίου και βουλευτές να κάνουν σεξ στον χώρο εργασίας τους, διέρρευσαν από έναν, επίσης, πρώην υπάλληλο της Βουλής. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος υποστήριξε πως δεν εξεπλάγη επειδή ήταν κάτι πολύ συνηθισμένο…

Οι τελευταίες εξελίξεις στο ροζ πολιτικό σκάνδαλο οδήγησαν στην απόλυση υπαλλήλου της Βουλής, ο οποίος, επίσης, φαινόταν σε βίντεο να συνουσιάζεται πάνω στο γραφείο μίας βουλευτού.

Εκτός από τα βίντεο που διέρρευσε, τα περισσότερα από τα οποία χρονολογούνται από το 2020, ο πρώην υπάλληλος του αυστραλιανού Κοινοβουλίου ισχυρίζεται πως οι συνάδελφοί του και οι βουλευτές χρησιμοποιούσαν συχνά – πυκνά το «δωμάτιο προσευχής» της Βουλής για σεξουαλικές πράξεις, καθώς και ότι συχνά έφερναν ιερόδουλες στο κτίριο.

Από την πλευρά του, ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, δήλωσε «σοκαρισμένος», διαμηνύοντας:

«Πρέπει να μπει μία τάξη στο Κοινοβούλιο. Πρέπει να παραμερίσουμε την πολιτική, να αναγνωρίσουμε το πρόβλημα και να το επιλύσουμε…».

Τέλος, μία υπουργός της κυβέρνησης, η Κάρεν Άντριους, ξεκαθάρισε ότι δεν θα σιωπήσει όσον αφορά τον «σεξισμό στο αυστραλιανό Κοινοβούλιο».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top