ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Πεκίνο προσηλωμένο στον σεβασμό κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας Κύπρου, λέει ο Πρέσβης Κίνας

Το Πεκίνο προσηλωμένο στον σεβασμό κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας Κύπρου, λέει ο Πρέσβης Κίνας

Για την προσήλωση της Κίνας στον σεβασμό της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κύπρου διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Βουλής, Αδάμο Αδάμου, ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Κύπρο, Liu Yantao.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα, Αδάμου και Liu συζήτησαν θέματα κοινού και ειδικού για την κάθε χώρα ενδιαφέροντος.

Ο Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε τις εξαίρετες σχέσεις φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Κίνας, στη βάση κοινών αρχών, της αλληλεγγύης και της αμοιβαίας στήριξης και επαναβεβαίωσε τη σταθερή υποστήριξη της Κύπρου στο σεβασμό της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κίνας και στην αρχή της «Μίας Κίνας».

Ο κ. Αδάμου εξέφρασε, παράλληλα, ειλικρινείς ευχαριστίες για τη διαχρονική στάση αρχών της Κίνας, όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα και στις προσπάθειές επίλυσής του, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Ο Κινέζος Πρέσβης εξήρε τις μακρόχρονες σχέσεις αμοιβαίου σεβασμού και αλληλοϋποστήριξης μεταξύ των δύο χωρών, σημειώνοντας τον ουσιαστικό ρόλο που διαδραματίζει η Βουλή των Αντιπροσώπων προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο κ. Liu εξέφρασε την εκτίμηση της χώρας του για τη διαχρονική στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην πολιτική της «Μιας Κίνας» και διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Βουλής για την προσήλωση της Κίνας στο σεβασμό της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κύπρου, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top