ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ–ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Διαφωνίες Υπουργών στο Προεδρικό – Παίζει δυνατά lockdown ακόμα και ολικό

ΚΥΠΡΟΣ–ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Διαφωνίες Υπουργών στο Προεδρικό – Παίζει δυνατά lockdown ακόμα και ολικό

«Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα» μοιάζει να είναι η κατάσταση τις τελευταίες μέρες στην Κύπρο, με την αυστηροποίηση των μέτρων να αποτελεί μονόδρομο για την Κυβέρνηση ώστε οι δείκτες να μην ξεφύγουν περαιτέρω και αυτό μεταφραστεί σε απώλεια ζωών αλλά και εφαρμογή σκληρού lockdown.

Όπως πληροφορούμαστε κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου την Πέμπτη 22/4 δεν υπήρξε ταύτιση απόψεων μεταξύ των Υπουργών και φαίνεται πως είναι χωρισμένοι σε «δύο στρατόπεδα».

Οι συστάσεις για αυστηροποίηση αλλά και η τοποθέτηση του ολικού lockdown στο τραπέζι σαν σχέδιο Β δε φαίνεται να βρίσκει σύμφωνο τον Υπουργό Οικονομικών Κωνσταντίνο Πετρίδη αφού όπως έχουμε αναφέρει, το απευκταίο αυτό σενάριο θα επιφέρει νέο πισωγύρισμα στην καταταλαιπωρημένη οικονομία του νησιού.

Οι προσπάθειες που γίνονται, αφορούν την εξεύρεση μιας λύσης που να αφορά στοχευμένη αυστηροποίηση αφού θεωρείται πλέον πιο πιθανό από ποτέ, πως δεν πρόκειται να πορευτούμε με τα υφιστάμενα μέτρα αλλά με την αποφυγή του ολικού lockdown.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφουγκράζεται την ανησυχία του υπουργού Υγείας και γι'αυτό αναμένει την επίσημη ενημέρωση από την επιστημονική ομάδα προτού προβεί σε τελικές αποφάσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top