ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θες να ταξιδέψεις και δεν είσαι πλήρως εμβολιασμένος; - Τι αλλάζει με το κόστος των PCR στα αεροδρόμια

Θες να ταξιδέψεις και δεν είσαι πλήρως εμβολιασμένος; - Τι αλλάζει με το κόστος των PCR στα αεροδρόμια

 

Μετά από την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, από 1η Αυγούστου θα τεθούν σε ισχύ νέα μέτρα όσο αφορά τα PCR στα αεροδρόμια της Λάρνακας και της Πάφου.

Η Μαρία Κουρούπη εκ μέρους της Hermes, μίλησε στο ράδιο Πρώτο, δίνοντας όλες τις λεπτομέρειες για όλα όσα αλλάζουν στα αεροδρόμια από 1η Αυγούστου για άτομα που δεν ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους ή δεν έχουν λάβει το εμβόλιο.

«Δεν αλλάζουν τα προ απαιτούμενα κριτήρια για είσοδο στη χώρα από τις διάφορες κατηγορίες, δηλαδή, αν κάποιος είναι από πορτοκαλί κατηγορία χρειάζεται να έρθει με εργαστηριακό τεστ PCR εντός 72 ωρών, ενώ από κόκκινη κατηγορία χρειάζεται ένα τεστ PCR εντός 72 ωρών και θα πραγματοποιήσει και ένα στην Κύπρο», είπε συγκεκριμένα η κυρία Κουρούπη.

Αυτό που αλλάζει είναι η δυνατότητα,  η οποία δινόταν στο παρελθόν στους Κύπριους πολίτες και στους μόνιμα διαμένοντες, να κάνουν αυτά τα τεστ στην Κύπρο, όταν έφταναν στην Κύπρο.

«Από την 1η Αυγούστου αυτοί που δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους θα πρέπει να κάνουν αυτά τα τεστ όπως οι υπόλοιποι επισκέπτες, δηλαδή, θα πρέπει να το κάνουν προτού έρθουν στην Κύπρο»

«Οι επιβάτες 12-15 θα μπορούν να το κάνουν στην Κύπρο»

Όσο αφορά το κόστος των εργαστηριακών τεστ στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, αυτή τη στιγμή φτάνει τα 30 ευρώ στη Λάρνακα και τα 32 ευρώ στην Πάφο. Αναμένεται όμως τις επόμενες μέρες το κόστος αυτό να αναθεωρηθεί με αποτέλεσμα να μειωθεί περίπου στο μισό.

Καταληκτικά, η κυρία Κουρούπη ανέφερε πως το Υπουργείο Υγείας δέχτηκε την εισήγηση που έκανε το ECDC μαζί με τον Eυρωπαϊκό οργανισμό ασφάλειας πτήσεων, η οποία αφορά το πρωτόκολλο για τις αποστάσεις στα αεροδρόμια, το οποίο διαμορφώνεται λίγο διαφορετικά με την έννοια ότι οι αποστάσεις που χρειάζονται στα αεροδρόμια θα μειωθούν στο 1 μέτρο ώστε να δημιουργηθεί μεγαλύτερη ευελιξία και ταυτόχρονα λιγότερη ταλαιπωρία για το κόσμο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top