ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Συγκλονίζει δάσκαλος νηπιαγωγείου στην Κύπρο: «Στο σπίτι μου έχω τρία μικρά παιδιά. Σε λίγες μέρες θα μου κόψουν και το ρεύμα»

Συγκλονίζει δάσκαλος νηπιαγωγείου στην Κύπρο: «Στο σπίτι μου έχω τρία μικρά παιδιά. Σε λίγες μέρες θα μου κόψουν και το ρεύμα»

Μια θλιβερή ιστορία συνανθρώπου μας ακούστηκε σήμερα Τρίτη 17 Αυγούστου το πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συνομιλίας με τον υπουργό Παιδείας, Πρόδρομο Προδρόμου ακροατής απέστειλε το εξής μήνυμα: «Είμαι νηπιαγωγός στα ολοήμερα νηπιαγωγεία, στην Ελλάδα τους δίνουν επίδομα τους καλοκαιρινούς μήνες, εμάς αυτό το θέμα δεν τους συμφέρει με τίποτα να ακολουθήσουν; Αυτή τη στιγμή πέστε του υπουργού δεν έχω ένα ευρώ να πάω να ψωνίσω και στο σπίτι μου έχω τρία μικρά παιδιά. Σε λίγες μέρες θα μου κόψουν και το ρεύμα, σε αυτή την κατάντια θέλουν να μας αφήσουν;»

Φανερά απεγνωσμένος ο συμπολίτης μας έφερε στην επιφάνεια για πολλοστή φορά τους δασκάλους που κατά τους καλοκαιρινούς μήνες δεν έχουν κανένα εισόδημα.

Ο κ. Προδρόμου απάντησε τα εξής: «Δεν γνωρίζω την συγκεκριμένη περίπτωση, όταν λέμε όμως ότι είναι νηπιαγωγός ενδιαφερόμενος σίγουρα δεν είναι διορισμένος, πρόκειται για αγορά υπηρεσιών. Αν προβλέπετο να πληρωθούν θα πληρώνονταν. Έχουμε 10 000 αιτήσεις με ενδιαφερόμενους για να προσφέρουν υπηρεσίες, μόνο τις δύο τελευταίες εβδομάδες. Ξέρουμε πολύ καλά ότι αν δεν υπάρχουν θέσεις εγκριμένες σε προϋπολογισμό δεν μπορεί να γίνει, δεν είναι απλώς θέμα πολιτικών αποφάσεων»

Όπως εξήγησε ο υπουργός: «Τα πράγματα δεν είναι όπως παρουσιάζονται, κάποιοι είναι συνταξιούχοι, μέρος αυτών των προγραμμάτων χρηματοδοτούνται. Δεν είναι πληρωμή μισθών, είναι αγορά υπηρεσιών. Μιλάμε για 4700 περιπτώσεις, πρέπει να γίνει υπεύθυνα ένας διάλογος, δεν είναι όλα τα προγράμματα τα ίδια.»

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: «Η ΚΔ δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών»

ΠτΔ: «Η ΚΔ δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών»

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών, είπε το βράδυ της Παρασκευής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του προσερχόμενος στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία για την παρουσίαση της Ολυμπιακής Ομάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top