ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής - Ζητούν να δέχονται και ανεμβολίαστους με rapid test

Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής - Ζητούν να δέχονται και ανεμβολίαστους με rapid test

Δυσφορία και αγανάκτηση εξέφρασε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Πάφου (ΣΙΚΑΠ) Άγγελος Ονησιφόρου για τα νέα μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή για  αναχαίτιση της πανδημίας.

Οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής αναμένουν ιδιαίτερα την εορταστική περίοδο για να δουλέψουν ώστε να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους βιώσιμες, είπε συγκεκριμένα.

Εντούτοις η κατάσταση στα μαγαζιά τους πλέον, συνεπεία των αποφάσεων αυτών, είναι τραγική, συμπλήρωσε.

«Ο κύκλος εργασιών μας, με την υιοθέτηση των νέων μέτρων έχει μειωθεί δραματικά, αφού είμαστε αναγκασμένοι να δεχόμαστε μόνο εμβολιασμένους πελάτες», επεσήμανε ο κ. Ονησιφόρου. «Πληρώσαμε ως κέντρα αναψυχής το τίμημα της πανδημίας και συνεχίζουμε να το πληρώνουμε, αλλά με τα τελευταία, παράλογα μέτρα, βρισκόμαστε πλέον σε απόγνωση. Πώς είναι δυνατόν να μπαίνουν στις επιχειρήσεις μας μόνο εμβολιασμένοι πελάτες, αλλά οι υπάλληλοι μας, που δεν έχουν εμβολιαστεί να επιτρέπεται να εργάζονται, διενεργώντας rapid test κάθε δύο μέρες; Αυτό το μέτρο θα αποβεί πραγματικά καταστροφικό για τις επιχειρήσεις μας».

Τόσο την Παρασκευή όσο και το Σάββατο, υπογράμμισε ο κ. Ονησιφόρου, δέχτηκε πάρα πολλά τηλεφωνήματα από συναδέλφους του στην Πάφο, που βρίσκονται σε απόγνωση, μιας και ο κύκλος εργασιών τους μειώθηκε δραματικά. Φτάσαμε στο σημείο να βλέπουμε ανθρώπους να κυκλοφορούν στα εμπορικά κέντρα αλλά να μην μπορούν να καθήσουν σε ένα εστιατόριο ή μια καφετέρια του εν λόγω κέντρου, ανέφερε.

« Για πόσο ακόμα θα στοχοποιούμαστε από την κυβέρνηση που προκαλεί ακόμα μια φορά υποτιμώντας τη νοημοσύνη του κοινού; Πώς είναι δυνατόν τα ενδεδειγμένα τεστ εντοπισμού του ιού που έχουν εγκριθεί από τις κυβερνητικές υπηρεσίες εδώ και τόσο καιρό, να θεωρούνται τώρα ανεπαρκή και αναξιόπιστα», διερωτήθηκε.

Ο Άγγελος Ονησιφόρου κάλεσε το Υπουργείο Υγείας να εξετάσει εκ νέου το σχετικό διάταγμα και να το αναθεωρήσει, ώστε οι επιχειρηματίες στον χώρο της εστίασης και αναψυχής να μπορούν να δέχονται πελάτες και με rapid test. Σε αντίθετη περίπτωση, είπε, ο κλάδος οδεύει προς την καταστροφή.

« Το ζητούμενο τώρα είναι να ενώσουμε δυνάμεις με την Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ) ώστε να συντονιστούν όλα τα κέντρα αναψυχής, για να αντιμετωπίσουν τη δραματική κατάσταση που έχει προκύψει», κατέληξε.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top