Ιταλία: Επτά τουλάχιστον νεκροί – Βρέθηκαν σε βάρκα με υποθερμία

Ιταλία: Επτά τουλάχιστον νεκροί – Βρέθηκαν σε βάρκα με υποθερμία

Τουλάχιστον επτά μετανάστες που επέβαιναν σε πλεούμενο με προορισμό το νησί Λαμπεντούζα στη Μεσόγειο πέθαναν από υποθερμία, μετέδωσε σήμερα 25/1 το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Η ακτοφυλακή είδε το πλεούμενο περίπου 24 μίλια (50 χλμ.) ανοικτά της Λαμπεντούζα στη διάρκεια της νύχτας και βρήκε τρεις σορούς πάνω σε αυτό, ενώ άλλοι τέσσερις επιβαίνοντες πέθαναν λίγο πριν το σκάφος δέσει στο λιμάνι, σύμφωνα με το ANSA.

Ο δήμαρχος της Λαμπεντούζα Σαλβατόρε Μαρτέλο επιβεβαίωσε τον απολογισμό των θανάτων, προσθέτοντας πως το πλεούμενο μετέφερε 280 μετανάστες, κυρίως από το Μπανγκλαντές και την Αίγυπτο.

Η Ιταλία, που είναι το κύριο πέρασμα προς την Ευρώπη για εκατοντάδες χιλιάδες αιτούντες άσυλο και άλλους μετανάστες, έχει δει μια αύξηση στα πλεούμενα που μεταφέρουν μετανάστες τους τελευταίους μήνες.

Μέχρι και χθες, 24 Ιανουαρίου, 1.751 μετανάστες είχαν αποβιβαστεί στα λιμάνια της Ιταλίας από τις αρχές της χρονιάς, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

Πηγή: news247.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νομική Υπηρεσία: «Έχει αποφασιστεί ότι θα ασκηθεί έφεση γιατί εντοπίστηκαν δικαστικά σφάλματα»

Νομική Υπηρεσία: «Έχει αποφασιστεί ότι θα ασκηθεί έφεση γιατί εντοπίστηκαν δικαστικά σφάλματα»

Η Νομική Υπηρεσία μελετά την απόφαση της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας, σε σχέση με την υπόθεση των χρυσών διαβατηρίων μετά την αυλαία της πολύκροτης υπόθεσης που οδήγησε στην αθώωση του πρώην προέδρου της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη, και τον πρώην βουλευτή και επιχειρηματία, Χριστάκη Τζιοβάνη. Αναμένονται οι αποφάσεις του γενικού και του βοηθού γενικού εισαγγελέα που θα ξεκαθαρίσουν αν η χθεσινή απόφαση συνιστά και το οριστικό τέλος της υπόθεσης. Υπενθυμίζεται ότι η χθεσινή απόφαση του Δικαστηρίου η οποία αποτελείται από 170 σελίδες, λήφθηκε κατά πλειοψηφία με 2 ψήφους υπέρ και 1 ψήφο κατά. 

BEST OF TOTHEMAONLINE