ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παράδοση ιατρικού εξοπλισμού στην Κυπριακή Δημοκρατία από το Ισραήλ

Παράδοση ιατρικού εξοπλισμού στην Κυπριακή Δημοκρατία από το Ισραήλ

Ιατρικός εξοπλισμός παραδόθηκε σήμερα από τον Πρέσβη του Ισραήλ Όρεν Ανόλικ, στον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, παραδόθηκαν δύο καινοτόμοι φορητοί αναπνευστήρες για μεταφορά ασθενών, καθώς επίσης και ποσότητα ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού για το ιατρικό προσωπικό.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το υλικό αυτό παραδόθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του κράτους του Ισραήλ στον τομέα της υγείας. Ο Υπ. Υγείας δήλωσε πως η συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ οδηγεί στην ενδυνάμωση των συστημάτων υγείας και των δυο χωρών, ενώ εξέφρασε την ελπίδα για συνέχιση της κοινής πορείας των δυο κρατών προς όφελος των πολιτών τους.

Στον τομέα των μεταμοσχεύσεων, όπως αναφέρει το Υπ. Υγείας, οι δύο χώρες υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για την εφαρμογή του προγράμματος «Χιαστί Μεταμοσχεύσεων» που δίνει την ευκαιρία σε πολίτες των δυο χωρών να έχουν πρόσβαση σε μεγαλύτερο αριθμό δυνητικών δοτών και αντίστοιχα μεγαλύτερη πιθανότητα εξασφάλισης ιστοσυμβατού δότη. Συμπληρώνει ότι η συνεργασία των δύο χωρών είχε ως αποτέλεσμα πολυάριθμες αποστολές Κυπρίων ασθενών για λήψη εξειδικευμένης θεραπείας στο Ισραήλ, όπως και εκπαίδευση πολλών Κύπριων ιατρών.

Επιπλέον, αναφέρεται ότι μετά την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού, το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, ως νοσοκομείο αναφοράς για τη νόσο COVID-19, ξεκίνησε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Sheba στο Ισραήλ με σκοπό την ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης σε θέματα περιστατικών και νοσηλειών COVID-19. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε σύνδεση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας με την αντίστοιχη του Ιατρικού Κέντρου Sheba, για την ανταλλαγή πρωτοκόλλων θεραπείας και εμπειριών για την καλύτερη υποστήριξη των ασθενών της νόσου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Πρέσβης του Ισραήλ, Ο. Ανόλικ, αφού εξήρε την άριστη συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, τόνισε ότι αυτό είναι το ουσιαστικό νόημα της εταιρικής σχέσης μεταξύ των δύο κρατών. «Όταν παρουσιάζεται μια ευκαιρία να βοηθήσει ο ένας τον άλλον, θα πρέπει να την αξιοποιούμε. Θέλουμε τον φίλο, τον συνεργάτη μας να είναι δυνατός και επιτυχημένος, για να είναι και η μεταξύ μας συνεργασία ακόμα πιο ισχυρή και ωφέλιμη», είπε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top