ΥΓΕΙΑ

Κορωνοϊός – Ανάρρωση: Τέσσερις ασκήσεις που δυναμώνουν πνεύμονες και ανοσοποιητικό

Κορωνοϊός – Ανάρρωση: Τέσσερις ασκήσεις που δυναμώνουν πνεύμονες και ανοσοποιητικό

Για όσους βρίσκονται στη διαδικασία αποκατάστασης, η γιόγκα μπορεί να είναι ένα εξαιρετικά ωφέλιμο εργαλείο με το οποίο μπορείτε να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας και να ανακτήσετε τη δύναμή σας. Παρακάτω θα βρείτε έναν οδηγό με μια ήπια σειρά θέσεων και ειδικές τεχνικές αναπνοών.

Αν είστε στην φάση της ανάρρωσης στο σπίτι, όπως πολλοί άνθρωποι, είναι σημαντικό να δίνετε προσοχή στη διατροφή, τον ύπνο και την ξεκούρασή σας.

Εφόσον η Covid-19 επηρεάζει άμεσα τους πνεύμονες, είναι επιτακτική ανάγκη να ενισχυθούν οι πνεύμονες. Εδώ θα βρείτε μια εύκολη άσκηση αναπνοής που μπορείτε να κάνετε ενώ απομονώνεστε στο σπίτι σας. Χρειάζεται πάντα πριν οποιαδήποτε πρακτική της γιόγκα η γυμναστικής να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας και να ελέγχετε τις αντενδείξεις.

Μπορείτε να είστε από θέση οκλαδόν ή μπορείτε να ξαπλώσετε με την πλάτη στο έδαφος. Φέρτε την δεξιά παλάμη στην κοιλιά και την αριστερή στον θώρακα.

-Εισπνοή για 4 χρόνους (μετρήστε δηλ μέχρι το 4)

-Κρατήστε για 3 χρόνους

-Εκπνοή για 4 χρόνους

Επαναλάβετε για 5 με 10 κύκλους

Tip: Παρατηρείστε πώς ο αέρας κινείτε στο σώμα και δώστε έμφαση να ανοίξει όσο πιο πολύ γίνεται ο θώρακας.

Ακολουθεί μια σειρά ήπιων θέσεων

1.Θέση cat -cow

Τοποθετήστε τις παλάμες και τα γόνατα στο έδαφος. Με την εισπνοή ανοίξτε το στήθος με την εκπνοή σηκώστε την μέση την πλάτη και φέρτε το βλέμμα προς την κοιλιά. Επαναλάβετε για 5 φορές.

2. Στροφή

Καθίστε με την λεκάνη στο έδαφος και τεντώστε τα γόνατα. Λυγίστε το ένα πόδι και αγκαλιάστε το με το αντίθετο χέρι και στρίψτε όλο το σώμα προς την κατεύθυνση που είναι το πόδι. Μείνετε για 5 αναπνοές.

3. Ξαπλώστε στο έδαφος και λυγιστέ τα γόνατα. Φέρτε το ένα πέλμα πάνω στο πόδι και έπειτα τραβήξτε το και αγκαλιάστε το γόνατο στο στήθος.

Μείνετε για 5 αναπνοές.

4. Όπως είστε ξαπλωμένοι απλά φέρτε τα γόνατα στο στήθος μια μεγάλη αγκαλιά. Μείνετε για 10 αναπνοές.

Πηγή: ygeiamou.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top