ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν εναντιώνονται στον Αρχιεπίσκοπο λόγω φιλοδοξίας και εκλογών – «Υπάρχουν ανεμβολίαστοι και στη Σύνοδο» - «Απειλές ακόμα και για καθαίρεση»

Δεν εναντιώνονται στον Αρχιεπίσκοπο λόγω φιλοδοξίας και εκλογών – «Υπάρχουν ανεμβολίαστοι και στη Σύνοδο» - «Απειλές ακόμα και για καθαίρεση»

Δώδεκα ιερείς της αρχιεπισκοπικής περιφέρειας θα τεθούν σε τρίμηνη αργία από την επόμενη Τρίτη, καθώς δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Αρχιεπισκόπου να εμβολιαστούν για τον κορωνοϊό.

Την απόφαση αυτή του Αρχιεπισκόπου σχολιάζει στον ALPHA, στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα», ο Θεολόγος, Θεόδωρος Κυριακού τονίζοντας πως οι 12 αυτοί ιερείς κατηγορήθηκαν από τον Αρχιεπίσκοπο ότι δεν κάνουν υπακοή στον επίσκοπο τους.

«Υπακοή στον επίσκοπο δεν νοείται ο εξαναγκασμός τους να εμβολιαστούν. Θα ήταν ανυπακοή αν προπαγάνδιζαν εναντίων των εμβολίων», είπε συγκεκριμένα.

«Η προσωπική τους επιλογή είναι θέμα δικό τους», πρόσθεσε.

Παράλληλα σημείωσε πως «ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είναι ο μόνος επίσκοπος σε όλη την Ορθοδοξία ο οποίος υποχρεώνει ιερείς σε εμβολιασμό με την απειλή ακόμα και της καθαίρεσης»

«Ακόμη ένας το είχε κάνει ο Μυτιλήνης. Όμως τους είπε θα είστε σε αργία μέχρι να εμβολιαστείτε. Και αυτός κάνει λάθος. Και έρχεται ο δικός μας ο Αρχιεπίσκοπος που δεν μπορεί να βάλει τάξη μέσα στην Σύνοδο γιατί υπάρχουν ανεμβολίαστοι και στη Σύνοδο. Γιατί δεν παίρνει μέτρα κατά των Συνοδικών και παίρνει μέτρα κατά των ιερέων; Είναι αδιανόητο αυτό που κάνει», συμπλήρωσε.

«Μπορεί να βάλει 3 μήνες αργία ο ίδιος, οι ιερείς μπορούν να ζητήσουν σύγκλιση έκτακτης Συνόδου. Οι Συνοδικοί φοβούνται για τις αρχιεπισκοπικές εκλογές και δεν θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα μεταξύ τους. Για να βάλει 6 μήνες αργία χρειάζεται απόφαση του επισκοπικού δικαστηρίου που είναι με άλλους 2 ιερείς  της δικαιοδοσίας του. Για να προχωρήσει σε καθαίρεση θέλει απόφαση Συνόδου. Και στη σύνοδο δεν θα βρει καμιά πλειοψηφία», ανέφερε.

«Δημιουργεί πρόβλημα σε 12 ιερείς, σε 12 οικογένειες»

Ερωτηθείς γιατί δεν βγαίνει κάποιος να εναντιωθεί σε αυτά που πράττει ο Αρχιεπίσκοπος, ο κύριος Κυριακού είπε συγκεκριμένα «Δεν ξέρετε τι φιλοδοξίες υπάρχουν στο χώρο της εκκλησίας. Όλοι οι άγαμοι κληρικοί στο χώρο της εκκλησίας οι περισσότεροι θέλουν να γίνουν Μητροπολίτες ή Αρχιεπίσκοποι. Μπαίνουν πολλές φορές άλλα κριτήρια στη δράση τους ενώ έπρεπε να ήταν το ήθος Χριστού το μοναδικό κριτήριο στη δράση τους», κατέληξε.

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top