Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνελήφθη από την FSB ο υποδιευθυντής της ρωσικής εθνικής φρουράς

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνελήφθη από την FSB ο υποδιευθυντής της ρωσικής εθνικής φρουράς

Οι απώλειες που έχει καθημερινά η Ρωσία στο μέτωπο του πολέμου έχουν προκαλέσει την δυσαρέσκεια του Βλαντιμίρ Πούτιν. Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο ερευνητής δημοσιογράφος Gristo Grozev, επικαλούμενος ανεξάρτητες πηγές πληροφόρησης, η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB (διάδοχος της KGB), συνέλαβε τον υποδιευθυντή της Ρωσικής Εθνικής Φρουράς, Roman Gavrilov.

«Τρεις ανεξάρτητες πηγές αναφέρουν ότι ο στρατηγός Roman Gavrilov, ο αναπληρωτής αρχηγός της Ρωσικής Φρουράς (τμήμα του εσωτερικού στρατού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που υπέστη τεράστιες απώλειες στην Ουκρανία), συνελήφθη από την FSB. Ο Gavrilov εργαζόταν επίσης στο παρελθόν στην Προεδρική Φρουρά, δηλαδή στην προσωπική ασφάλεια του Πούτιν», τονίζει ο Grozev.

Προς ώρας δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι της σύλληψης Gavrilov ωστόσο σύμφωνα με ορισμένες πηγές ο Ρώσος αξιωματικός ότι συνελήφθη για «διαρροή στρατιωτικών πληροφοριών, με αποτέλεσμα την απώλεια ζωών». Την ίδια ώρα δύο άλλες πηγές σημειώνουν ότι ο Gavrilov έκανε «σπάταλη χρήση καυσίμων», με αποτέλεσμα πολλά ρωσικά άρματα μάχης να «μένουν στη μέση του δρόμου» από καύσιμα, όπως έχουν δείξει πολλά βίντεο των ουκρανικών δυνάμεων».

«Αν και είναι δύσκολο να μαντέψει κανείς σε τι ακριβώς θα οδηγήσει η εκκαθάριση / αναδιάταξη στην κορυφή των δυνάμεων ασφαλείας, ένα πράγμα είναι σαφές: ο Πούτιν αναμφίβολα αναγνωρίζει την κρίση που περνάει αυτή η επιχείρηση. Είναι τόσο βαθειά που αλλάζει στρατηγούς κατά την διάρκεια πολέμου – μία καθόλου σωστή πρακτική», σχολιάζει ακόμη ο δημοσιογράφος.

Πάντως ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Gavrilov αποπέμφθηκε για άγνωστους λόγους από τον διευθυντή της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας της Εθνικής Φρουράς της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βίκτορ Ζολότοφ.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

Για εμάς μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η επανένωση επανένωση μέσω μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο κράτος, κυρίαρχο σε όλη του την επικράτεια, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς εγγυητές με επεμβατικά δικαιώματα, στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες του θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.