ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κι ακόμη δεν τέλειωσε η μέρα - Ξεπέρασαν τις 950 οι οδικές παραβάσεις το τριήμερο - Μεθυσμένοι, υπό την επήρεια ναρκωτικών, χωρίς ζώνη

Κι ακόμη δεν τέλειωσε η μέρα - Ξεπέρασαν τις 950 οι οδικές παραβάσεις το τριήμερο - Μεθυσμένοι, υπό την επήρεια ναρκωτικών, χωρίς ζώνη

Η Αστυνομία δραστηριοποιήθηκε σε παγκύπρια βάση με συντονισμένες δράσεις και επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια του τριημέρου που διανύουμε, με στόχο την πρόληψη των σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων και την ασφάλεια στις διακινήσεις των πολιτών στο οδικό δίκτυο.

Μέλη της Αστυνομίας βρίσκονται και την Κυριακή, στο καθήκον, σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου, για έλεγχο και ρύθμιση της κυκλοφορίας και παροχή βοήθειας όπου χρειαστεί, ενώ παράλληλα, συνεχίζονται και οι τροχονομικοί έλεγχοι για αντιμετώπιση των παραβάσεων τροχαίας, με ιδιαίτερη έμφαση στις παραβάσεις που συνιστούν βασικούς παράγοντες πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων.

Μέχρι και το πρωί της Κυριακής, κατά τη διάρκεια των τροχονομικών ελέγχων που γίνονται από την Παρασκευή, 1η Απριλίου, από το Τμήμα Τροχαίας Αρχηγείου και τις Επαρχιακές Αστυνομικές Διευθύνσεις, διαπιστώθηκαν και καταγγέλθηκαν πέραν των 950 παραβάσεων τροχαίας. Ξεχωρίζουν οι καταγγελίες για παραβάσεις του ορίου ταχύτητας, για παραβάσεις σημάτων και φώτων τροχαίας, καθώς και για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης.

Για παραβάσεις του ορίου ταχύτητας συγκεκριμένα, καταγγέλθηκαν συνολικά 568 οδηγοί οχημάτων, ενώ για παραβάσεις σημάτων και φώτων τροχαίας, καταγγέλθηκαν 84 οδηγοί. Θετικοί σε έλεγχο οδήγησης υπό την επήρειας αλκοόλης εντοπίστηκαν και καταγγέλθηκαν συνολικά 25 οδηγοί οχημάτων, ενώ 10 οδηγοί οχημάτων εντοπίστηκαν θετικοί σε προκαταρκτικό έλεγχο οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Άλλες 27 καταγγελίες έγιναν για μη χρήση ζώνης ασφαλείας από οδηγούς και επιβάτες οχημάτων, 19 καταγγελίες έγιναν για οδήγηση με μη ελεύθερα χέρια, και 33 καταγγελίες για αδικήματα παράνομης στάθμευσης οχημάτων.

Ξεχωρίζουν επίσης οι 17 καταγγελίες οδηγών που δεν καλύπτονταν από πιστοποιητικό ασφάλισης, όπως και οι 18 καταγγελίες οδηγών, για οδήγηση οχήματος για το οποίο δεν υπήρχε σε ισχύ πιστοποιητικό καταλληλότητας – ΜΟΤ, ενώ έγιναν και 112 καταγγελίες για οδήγηση οχήματος χωρίς άδεια κυκλοφορίας σε ισχύ.

Τα μέτρα οδικής ασφάλειας που λαμβάνονται από την Αστυνομία και αυτό το τριήμερο συνεχίζονται, όπως και οι καθημερινοί τροχονομικοί έλεγχοι, αλλά και η διαρκής ενημέρωση του κοινού, με στόχο την πρόληψη των οδικών συγκρούσεων, την καλλιέργεια οδικής συνείδησης και την αύξηση της ασφάλειας στο οδικό δίκτυο.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top