ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Άκουσε την ποινή του ο καθηγητής ιππασίας - «Αντί της εκπαίδευσης και προστασίας, τα θύματα υπέφεραν από τις ενέργειες του»

Άκουσε την ποινή του ο καθηγητής ιππασίας - «Αντί της εκπαίδευσης και προστασίας, τα θύματα υπέφεραν από τις ενέργειες του»

Ποινή φυλάκισης 10 ετών επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας στον 53χρονο καθηγητή ιππασίας, ο οποίος παραδέχθηκε τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων μαθητών.

Σύμφωνα με τα γεγονότα που έχουν εκτεθεί ενώπιον του Δικαστηρίου, ο κατηγορούμενος, κατά τους επίδικους χρόνους, ήταν ιδιοκτήτης φάρμας στην επαρχία Λευκωσίας και κατά τις απογευματινές ώρες έκανε μαθήματα ιππασίας και προπονήσεις σε ανήλικα παιδιά και σε ενήλικες.

Στην απόφαση του Κακουργιοδικείου τονίζεται: «Αντί της εκπαίδευσης και προστασίας, τα θύματα υπέφεραν από τις ενέργειες του, προς ικανοποίηση των σαρκικών του ορέξεων, με επίπτωση στον ψυχικό τους κόσμο».

Την ίδια ώρα η απόφαση αναφέρει: «Αδικήματα σεξουαλικής φύσης, από μόνα τους, προκαλούν απέχθεια και αποτροπιασμό. Στις περιπτώσεις, όμως, στις οποίες παραβιάζονται φυσικοί, ηθικοί και κοινωνικοί κανόνες και που θύμα είναι ανήλικο πρόσωπο, μάλιστα ευάλωτο λόγω διανοητικής αναπηρίας, τα πιο πάνω συναισθήματα επαυξάνονται στο μέγιστο βαθμό».

Υπενθυμίζουμε ότι ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας κ. Γιώργος Σαββίδης αποφάσισε την καταχώριση έφεσης σε ποινή φυλάκισης που επιβλήθηκε από το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας σε κατηγορούμενο για υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε από το Κακουργιοδικείο ποινή φυλάκισης 10 ετών, την οποία ο Γενικός Εισαγγελέας κρίνει ως έκδηλα ανεπαρκή, βασιζόμενος στα γεγονότα της διάπραξης των αδικημάτων και στην ποινή που προβλέπεται από τη νομοθεσία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top