ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Άκουσε την ποινή του ο καθηγητής ιππασίας - «Αντί της εκπαίδευσης και προστασίας, τα θύματα υπέφεραν από τις ενέργειες του»

Άκουσε την ποινή του ο καθηγητής ιππασίας - «Αντί της εκπαίδευσης και προστασίας, τα θύματα υπέφεραν από τις ενέργειες του»

Ποινή φυλάκισης 10 ετών επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας στον 53χρονο καθηγητή ιππασίας, ο οποίος παραδέχθηκε τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων μαθητών.

Σύμφωνα με τα γεγονότα που έχουν εκτεθεί ενώπιον του Δικαστηρίου, ο κατηγορούμενος, κατά τους επίδικους χρόνους, ήταν ιδιοκτήτης φάρμας στην επαρχία Λευκωσίας και κατά τις απογευματινές ώρες έκανε μαθήματα ιππασίας και προπονήσεις σε ανήλικα παιδιά και σε ενήλικες.

Στην απόφαση του Κακουργιοδικείου τονίζεται: «Αντί της εκπαίδευσης και προστασίας, τα θύματα υπέφεραν από τις ενέργειες του, προς ικανοποίηση των σαρκικών του ορέξεων, με επίπτωση στον ψυχικό τους κόσμο».

Την ίδια ώρα η απόφαση αναφέρει: «Αδικήματα σεξουαλικής φύσης, από μόνα τους, προκαλούν απέχθεια και αποτροπιασμό. Στις περιπτώσεις, όμως, στις οποίες παραβιάζονται φυσικοί, ηθικοί και κοινωνικοί κανόνες και που θύμα είναι ανήλικο πρόσωπο, μάλιστα ευάλωτο λόγω διανοητικής αναπηρίας, τα πιο πάνω συναισθήματα επαυξάνονται στο μέγιστο βαθμό».

Υπενθυμίζουμε ότι ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας κ. Γιώργος Σαββίδης αποφάσισε την καταχώριση έφεσης σε ποινή φυλάκισης που επιβλήθηκε από το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας σε κατηγορούμενο για υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε από το Κακουργιοδικείο ποινή φυλάκισης 10 ετών, την οποία ο Γενικός Εισαγγελέας κρίνει ως έκδηλα ανεπαρκή, βασιζόμενος στα γεγονότα της διάπραξης των αδικημάτων και στην ποινή που προβλέπεται από τη νομοθεσία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έκλεισε εκνευρισμένος την σύνδεση ο Βαβούσκος «Με ειρωνεύεστε»: Η αμφισβήτηση και ο καταστατικός χάρτης για Μονή Αββακούμ

Δουλειά με το ζόρι στον καύσωνα: Πόσα εξώδικα εκδόθηκαν - Εργοτάξια τερμάτισαν την λειτουργία τους λόγω παραβάσεων

Ανάλυση: Σε νέα εποχή οι σχέσεις ΗΠΑ – Κύπρου – Διεθνολόγος εξηγεί στο «Τ» για την άρση της υποχρέωσης για έκδοση visas

Υπουργικό: Ενέκρινε την παραχώρηση οικονομικής βοήθειας σε πληγέντες από τις πυρκαγιές σε Πάφο και Λευκωσία

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Υφυπουργός - Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής του χαρτοφυλακίου

Φειδίας: Τι έκανε τις πρώτες 48 ώρες στο Ευρωκοινοβούλιο - Με βίντεο απαντά αν του άρεσεΥπουργικό Συμβούλιο: Εγκρίθηκε η επέκταση των μέτρων στήριξης για το ρεύμα - Τι αποφασίστηκε

Υπουργικό Συμβούλιο: Εγκρίθηκε η επέκταση των μέτρων στήριξης για το ρεύμα - Τι αποφασίστηκε

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top