ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πελεκάνος : Διαφορές στις εκτιμήσεις εργοδοτών και συντεχνιών - Απόφαση σύντομα να καθιερωθεί Κατώτατος Μισθός

Πελεκάνος : Διαφορές στις εκτιμήσεις εργοδοτών και συντεχνιών - Απόφαση σύντομα να καθιερωθεί Κατώτατος Μισθός

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα σύσκεψης, στο Προεδρικό Μέγαρο, για τη ρύθμιση του εθνικού κατώτατου μισθού, με τη συμμετοχή του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Κυριάκου Κούσιου και εκπροσώπων των συνδικαλιστικών και των εργοδοτικών οργανώσεων.

Μετά τη σύσκεψη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Μάριος Πελεκάνος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «στόχος της σύσκεψης ήταν μέσα από τη συζήτηση των κοινωνικών εταίρων, εργοδοτών και εργοδοτουμένων, να εντοπιστούν τα σημεία σύγκλισης, αλλά και οι διαφωνίες, προκειμένου να καταστεί δυνατόν το συντομότερο να ολοκληρωθεί η διαβούλευση για την εισαγωγή του κατώτατου μισθού, η οποία παρατάθηκε λόγω αρχικά του προβλήματος υγείας και στη συνέχεια λόγω της απώλειας της Ζέτας Αιμιλιανίδου.

Επειδή κατά τη συζήτηση εντοπίστηκαν κάποιες διαφορές μεταξύ των εργοδοτικών οργανώσεων και των συντεχνιών, ο Πρόεδρος ζήτησε να συνεχίσει ο διάλογος υπό την αιγίδα του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στο πλαίσιο, όμως, ενός αυστηρού χρονοδιαγράμματος.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν διαφορές στις εκτιμήσεις εργοδοτών και συντεχνιών, όπως συμπερασματικά προκύπτει από τη σημερινή συζήτηση, με επίδειξη καλής θέλησης από τα εμπλεκόμενα μέρη, ο διάλογος μπορεί να ολοκληρωθεί  και να γεφυρωθούν αυτές οι διαφορές.

Σε κάθε περίπτωση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε πως η απόφαση της Κυβέρνησης είναι σύντομα να καθιερωθεί Εθνικός Κατώτατος Μισθός».

 Ερωτηθείς αν οι εργοδοτικές οργανώσεις έφεραν νέες προτάσεις στο τραπέζι, ο Εκπρόσωπος είπε ότι δεν ήταν παρών σε προηγούμενες συναντήσεις, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι «κατά τη σημερινή συνάντηση κατατέθηκαν οι απόψεις όλων των παρευρισκόμενων, υπάρχουν σημεία όπου υπάρχουν διαφορές όπως και σημεία όπου υπάρχουν συγκλίσεις. Θα πρέπει να αναμένουμε τις επόμενες μερικές εβδομάδες να ολοκληρωθεί ο διάλογος υπό την αιγίδα του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και αμέσως μετά θα μπορούμε να προχωρήσουμε στις οποιεσδήποτε αποφάσεις ως Κυβέρνηση».

Σε ερώτηση πότε τοποθετεί χρονικά την υιοθέτηση απάντησε "τους επόμενους μήνες". 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top