ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάριος Ηλιάδης: Ο Γενικός Εισαγγελέας όφειλε να διατάξει έρευνα για τις πολιτογραφήσεις

Μάριος Ηλιάδης: Ο Γενικός Εισαγγελέας όφειλε να διατάξει έρευνα για τις πολιτογραφήσεις

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Μάριος Ηλιάδης σε ανακοίνωση Τύπου, την Τετάρτη, αναφορικά με τις πολιτογραφήσεις, διατυπώνει τη θέση ότι ο Γενικός Εισαγγελέας όφειλε ήδη να κινηθεί αυτεπάγγελτα διατάζοντας έρευνα για όσα αναφέρονται στην έκθεση του Γενικού Ελεγκτή, για τη διερεύνηση πιθανών ποινικών ευθυνών.

Αναφέροντας ότι ο Γενικός Εισαγγελέας, ως ανεξάρτητος και αρμόδιος Θεσμός, δεν έχει το δικαίωμα της σιωπής ή της απραξίας, για το μέγα σκάνδαλο διαφθοράς των πολιτογραφήσεων, προσθέτει πως αν ο Γενικός Εισαγγελέας σέβεται τον εαυτό του και κυρίως το υψηλό λειτούργημα που υπηρετεί, οφείλει άμεσα να διατάξει πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών.

Κατά τον κ. Ηλιάδη οι Κυβερνώντες και όσοι συμμετείχαν στη λήψη των σχετικών αποφάσεων, άναβαν πράσινο φως σε μεγάλο αριθμό πολιτογραφήσεων ενώ εν γνώσει τους δεν πληρούσαν τα σχετικά κριτήρια.

Παρατηρεί ότι δεν δίστασαν ακόμα και να πολιτογραφήσουν γνωστούς ανά το παγκόσμιο εγκληματίες, καταζητούμενους μέχρι και τρομοκράτες, ενώ παράλληλα, το κράτος απώλεσε έσοδα δισεκατομμυρίων με τις παράνομες πρακτικές της Κυβέρνησης.

«Ο πέλεκυς πρέπει πέσει βαρύς σε όσους καταχράστηκαν τη θέση εξουσίας που είχαν ή και έχουν. Οι ποινές πρέπει να είναι βαρύτατες και αποτρεπτικές, ούτως ώστε να παραδειγματιστεί ο όποιοσδήποτε στο μέλλον επιχειρήσει να εμπλακεί σε φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής» καταλήγει ο κ. Ηλιάδης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top