ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Aγορά τριών νέων κρατικών κτιρίων ανάγκες φιλοξενίας και προστασίας παιδιών

Aγορά τριών νέων κρατικών κτιρίων ανάγκες φιλοξενίας και προστασίας παιδιών

Στον μέγιστο δυνατό βαθμό αξιοποιεί το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας τις ευκαιρίες που προσφέρονται μέσα από τις επενδύσεις του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Κύπρος_Το Αύριο», με γνώμονα την εφαρμογή πολιτικών που ενδυναμώνουν το κράτος πρόνοιας, προς όφελος της κοινωνίας.

Με στόχευση στη δημιουργία περισσότερων δομών για την ενίσχυση της προστασίας των παιδιών και των εφήβων, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα την πρόταση της Υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας κας Αναστασίας Ανθούση για την αγορά τριών νέων κρατικών κτιρίων για τις ανάγκες φιλοξενίας και προστασίας παιδιών που βρίσκονται υπό τη νομική φροντίδα του Κράτους. Σκοπός είναι η δημιουργία επαρκών υποδομών, ώστε να καλυφθούν οι στεγαστικές ανάγκες που υπάρχουν.

Τα δύο εκ των τριών κτιρίων αφορούν τη δημιουργία δομών εφηβικής προστασίας για παιδιά ηλικίας 13-18 ετών υπό τη νομική φροντίδα του Κράτους στην Επαρχία Λεμεσού και το 3ο κτήριο αφορά τη μεταστέγαση της Παιδικής Στέγης στην Επαρχία Πάφου από ενοικιαζόμενο σε ιδιόκτητο υποστατικό, με δυνατότητα για φιλοξενία περισσότερων παιδιών.

Το συνολικό κόστος για την αγορά των τριών κτιρίων εκτιμάται στα €2.400.000 και η χρηματοδότηση θα γίνει από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στο πλαίσιο της Επένδυσης 3 «Δημιουργία δομών φιλοξενίας παιδιών, εφήβων με διαταραχές διαγωγής, ατόμων με αναπηρία και ατόμων που έχουν ανάγκη μακροχρόνιας φροντίδας», του Άξονα Πολιτικής 5.2 «Αγορά Εργασίας, Κοινωνική Προστασία και Ενσωμάτωση».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top