ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έγκριση Υπουργικού: Συμπερίληψη μηνυμάτων για την Οδική Ασφάλεια σε διαφημίσεις που αφορούν αλκοόλ και οχήματα

Έγκριση Υπουργικού: Συμπερίληψη μηνυμάτων για την Οδική Ασφάλεια σε διαφημίσεις που αφορούν αλκοόλ και οχήματα

Εγκρίθηκε σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο, πρόταση του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννη Καρούσου μέσω της οποίας τροποποιείται «Ο περί Οδικής Ασφάλειας» Νόμος ούτως ώστε να είναι υποχρεωτική η συμπερίληψη μηνυμάτων σε διαφημίσεις που σχετίζονται με οχήματα και αλκοόλ.

Σε δήλωσή του ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος ανέφερε: «Πρόκειται για ακόμα ένα εργαλείο που θα έχουμε πλέον στην διάθεση μας όσον αφορά την οδική ασφάλεια.

Όπως και σε προϊόντα καπνού τοποθετείται προειδοποιητικό μήνυμα υγείας, έτσι και σε διαφημίσεις και προϊόντα που έχουν σχέση με την οδική ασφάλεια, όπως τα οχήματα και η πώληση αλκοόλ, θα είναι υποχρεωτικό να τοποθετούν μήνυμα που είναι σχετικό με την οδική ασφάλεια. Είναι μια πρακτική που ακολουθούν και άλλα κράτη στο εξωτερικό για διάφορα θέματα με επιτυχία και πλέον θα εφαρμοστεί και στην Κύπρο».

Ο κ. Καρούσος συμπλήρωσε ότι το νομοσχέδιο θα προωθηθεί άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή προσθέτοντας ακόμα ένα εργαλείο αντιμετώπισης θεμάτων που άπτονται της οδικής ασφάλειας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουνLIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top