ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κόκκινο Κουμπί για τους ηλικιωμένους: Πως θα σώσει ζωές - Πήρε έγκριση το 2019 - Γιατί καθυστερεί η υλοποίηση του

Κόκκινο Κουμπί για τους ηλικιωμένους: Πως θα σώσει ζωές -  Πήρε έγκριση το 2019 - Γιατί καθυστερεί η υλοποίηση του

Η υπηρεσία "κόκκινο κουμπί" πρόκειται να σώσει αρκετές ζωές ηλικιωμένων.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρος Παρατηρητηρίου Τρίτης Ηλικίας , Δήμο Αντωνίου, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή "Πρωτοσέλιδο, το 2019 το Υπουργικό Συμβούλιο είχε εγκρίνει την πρόταση του Υπουργείου Εργασίας για το πρόγραμμα Κόκκινο Κουμπί.

Ήταν μια πρόταση που κατέθεσε η Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Τρία χρόνια μετά και ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα και υπηρεσία, η οποία στην Ελλάδα έχει σώσει χιλιάδες ζωές ηλικιωμένων .

Αρκετοί είναι οι ηλικιωμένοι που ζουν μόνοι τους και μπορεί να βρεθούν εκτεθειμένοι σε διάφορους κινδύνους, είτε να χτυπήσουν, είτε κάτι να συμβεί και να μην μπορούν να επικοινωνήσουν με κανένα, χάνοντας την ζωή τους.

Όπως αναφέρει ο κ.Αντωνίου πρόκειται για μια υπηρεσία με "προϋπολογισμό ίσως κάτω από το μισό εκατομμύριο. Δεν αξίζει αυτός ο τόπος, μια υπηρεσία που θα σώζει τις ζωές των Κυπρίων;"

Τι είναι το κόκκινο κουμπί;

Πρόκειται για μια υπηρεσία τηλεειδοποίηση, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους ηλικιωμένους να επικοινωνούν άμεσα με το Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Κλήσεων, αμφίδρομα και με ανοιχτή ακρόαση, πατώντας απλά ένα φορητό κόκκινο κουμπί, 24ώρες το 24ώρο και όλες τις ημέρες του χρόνου, χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν από τη θέση τους ή να επιλέξουν οποιοδήποτε αριθμό.

Το κουμπί φοριέται είτε σαν μενταγιόν είτε σαν βραχιόλι και ο ηλικιωμένος ο οποίος βρίσκεται σε κίνδυνο, πατά μία φορά το κόκκινο κουμπί. Η βασική συσκευή, είναι συνδεδεμένη με το τηλέφωνο του ηλικιωμένου και με το πάτημα του κουμπιού ενεργοποιείται αυτόματα, δίνοντας σήμα στο κέντρο διαχείρισης κλήσεων.

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top