ΔΙΕΘΝΗ

Αντιδράσεις για τα «κόκκινα φανάρια» στο Άμστερνταμ - Σχέδια για μετακίνησή τους - Σύγκρουση μεταξύ πολιτών και εργαζομένων

Αντιδράσεις για τα «κόκκινα φανάρια» στο Άμστερνταμ - Σχέδια για μετακίνησή τους - Σύγκρουση μεταξύ πολιτών και εργαζομένων

H Red light district ή αλλιώς τα «Κόκκινα Φανάρια», η πιο διάσημη συνοικία της πόλης του Άμστερνταμ πρόκειται να μετακινηθεί, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που συμφώνησαν πέρσι τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου της πόλης.

Όμως οι αντιδράσεις ποικίλουν: από τη μία κανείς δεν θέλει τη συνοικία στην περιοχή του, από την άλλη οι ίδιοι οι σεξεργάτες της συνοικίας δεν θέλουν να αφήσουν τα παράθυρα των οίκων ανοχής τους σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία του κέντρου της πόλης.

Η δήμαρχος του Άμστερνταμ, Femke Halsema, αγωνίζεται για να βρει τρεις νέες πιθανές τοποθεσίες καθώς η μετακίνηση των «Κόκκινων Φαναριών» προκαλεί αντιδράσεις.

Η δήμαρχος δήλωσε στον Observer ότι -αν και αναγνωρίζει τις ανησυχίες- είναι αποφασισμένη να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής στο κέντρο της πόλης, να μειώσει την εγκληματικότητα και να βελτιώσει τα δικαιώματα των εργαζομένων στο σεξ. Ένα πολυτελές «ερωτικό κέντρο» εμπνευσμένο από το Moulin Rouge του Baz Luhrmann είναι η λύση της. Η πρόταση είναι η συνοικία να μετακινηθεί σε ένα τεράστιο πολυώροφο κτίριο που θα φιλοξενεί 100 δωμάτια για εργαζόμενους στο σεξ, μπαρ, εστιατόρια, χώρους ψυχαγωγίας και ένα κέντρο υγείας

Ελπίζω ότι είναι δυνατόν να δημιουργηθεί ένα «ερωτικό κέντρο» που να έχει κάποια τάξη και διάκριση και να μην είναι ένα μέρος όπου συγκεντρώνονται μόνο μικροεγκληματίες και οι πιο ευάλωτες γυναίκες", είπε.

«Αλλά αντιλαμβάνομαι επίσης ότι έχουμε μακρύ δρόμο μπροστά μας, επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι συνδέουν τη σεξουαλική εργασία με το έγκλημα και με την ευαλωτότητα των γυναικών, με την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έτσι, στις περισσότερες γειτονιές, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι πολύ ενθουσιασμένοι με το ερωτικό κέντρο».

Οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι επίσης αποφασισμένοι ότι το εμπόριο του σεξ, το οποίο είναι νόμιμο στην Ολλανδία, πρέπει να αλλάξει για να καταπολεμηθεί η πανταχού παρούσα εμπορία ανθρώπων, να βελτιωθεί η ασφάλεια των εργαζόμενων στο σεξ και να μειωθεί ο θόρυβος στο κέντρο της πόλης που μαστίζεται από τον υπερβολικό τουρισμό.

«Τα Κόκκινα Φανάρια είναι ένα από τα παλαιότερα και μικρότερα τμήματα της πόλης μας, αλλά σήμερα ξεχειλίζει από πάρτι και τουρίστες ντυμένους με κουστούμια πέους, που παρενοχλούν τους εργαζόμενους στο σεξ», δήλωσε η Ilana Rooderkerk, επικεφαλής του τοπικού κόμματος D66. « Θέλουμε οι άντρες και οι γυναίκες που εργάζονται ως εργαζόμενοι στο σεξ να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους με ασφάλεια» πρόσθεσε.

Αυτό, όμως, είναι που φοβούνται και άλλες περιοχές. Ορισμένες από τις πιο έντονες αντιδράσεις προέρχονται από το ανατολικό Άμστερνταμ.

Μια προτεινόμενη τοποθεσία ήταν στην οικογενειακή γειτονιά Eenhoorngebied αλλά προκάλεσε την έντονη αντίδραση των κατοίκων της, ενώ στο Nieuw-West, το τοπικό εργατικό κόμμα PvdA δήλωσε στον Observer ότι η μετακίνηση των Κόκκινων Φαναριών εκεί θα αυξήσει τη μικροεγληματικότητα.

Υπολογίζεται ότι 200.000 άνθρωποι επισκέπτονται κάθε χρόνο στο Άμστερνταμ τις εργαζόμενες στο σεξ, ενώ κάποιοι επισκέπτονται την πόλη για άλλους λόγους. Ωστόσο, υπάρχει επίσης ανησυχία για την ιδέα να ανοίξει ένα ερωτικό κέντρο κοντά στο συνεδριακό κέντρο RAI.

Αντιδρούν και οι σεξεργάτες

Υπολογίζεται ότι 9 στους 10 εργαζόμενους στο σεξ δεν θέλουν να μετακινηθούν. Η Βιολέτα, εργαζόμενη στο σεξ δήλωσε: "Δεν υπάρχει περίπτωση να μετακομίσω: «Δεν είμαστε κατά του ερωτικού κέντρου: περισσότεροι χώροι για τους εργαζόμενους στο σεξ θα ήταν υπέροχοι. Το πρόβλημα είναι το κλείσιμο των παραθύρων: το ερωτικό κέντρο θα έχει μόνο 100 θέσεις αντί για 250, κατά τη γνώμη μας, καθιστώντας την εργασία του σεξ ακόμη λιγότερο ασφαλή».

«Οι προτεινόμενες τοποθεσίες βρίσκονται σε μέρη όπου δεν συχνάζουν τουρίστες και είναι εμπορικά νεκρές μετά τις 6 το απόγευμα. Για πολλά χρόνια είχαμε την εργασία του σεξ σε συνοχή με άλλες επιχειρήσεις στο De Wallen».

Πηγή: ethnos.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top