ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ για ΔΗΣΥ και Προεδρικές: «Δεν θέλω να πιστέψω ότι θα υπάρξει ρήγμα, αλλά αν χρειαστεί θα παρέμβω»

ΠτΔ για ΔΗΣΥ και Προεδρικές: «Δεν θέλω να πιστέψω ότι θα υπάρξει ρήγμα, αλλά αν χρειαστεί θα παρέμβω»

Την πρόθεσή του να παρέμβει, εάν και εφόσον υπάρξει ρήγμα στον Δημοκρατικό Συναγερμό την επομένη των Προεδρικών Εκλογών, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, τονίζοντας, παράλληλα, ότι «ήμουν και παραμένω Συναγερμικός».

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας εκδήλωσης κατάθεσης του θεμέλιου λίθου του Πολυδύναμου Αθλητικού Κέντρου της κοινότητας των Μαρωνιτών «Maronites Sporting Center», κι ερωτηθείς σχετικά με τη θέση που διατύπωσε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού και μετά την αποχώρηση από την Προεδρία της Δημοκρατίας, εάν θα πράξει κάτι ανάλογο και στην περίπτωση του ΔΗΣΥ απάντησε ότι «ήμουν και παραμένω Συναγερμικός»

«Ήμουν από τα ιδρυτικά στελέχη, υπήρξα από τα ηγετικά στελέχη,16 τόσα χρόνια Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, 10 χρόνια στην Προεδρία με την πλήρη στήριξη του Δημοκρατικού Συναγερμού, είναι φυσικό να με ενδιαφέρει η παράταξη που με εκφράζει για 42 τόσα χρόνια και συνεχίζει να με εκφράζει. Υπό την έννοια της παρέμβασης ότι θα είναι συμβουλευτικός ο ρόλος, όχι υπό την έννοια του αποφασίζω και διατάττω και οφείλουν οι άλλοι να ακολουθούν. Τέτοιες νοοτροπίες δεν μπορεί να θεωρούνται ότι συμβάλουν σε ένα κλίμα δημοκρατικής συναντίληψης και σεβασμού προς τα μέλη και τους φίλους της παράταξης».

Ερωτηθείς εάν θα παρέμβει εάν υπάρξει ρήγμα στον ΔΗΣΥ την επόμενη μέρα των Προεδρικών Εκλογών, τόνισε πως «δεν θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρχει τέτοιο ρήγμα που θα χρειαστούν παρεμβάσεις, αλλά εάν χρειαστούν και βεβαίως θα γίνουν».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας στο βίντεο:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλη Τρίτη: Τι γιορτάζουμε σήμερα – Τα μαθήματα από τις δύο παραβολές και τα έθιμα της ημέρας

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

Καιρός: Αλαλούμ με σκόνη, θερμοκρασία που ανεβαίνει και… βροχές – Ίσως και χαλάζι



ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Με πρωταρχικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση του κόμματος, ο ΔΗΣΥ βάζει πλώρη για τις Ευρωεκλογές με στόχο την πρωτιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top