Γιούνκερ: Το Grexit έχει βγει οριστικά από το τραπέζι - Η Αθήνα πρέπει να φέρει αποτελέσματα

Γιούνκερ: Το Grexit έχει βγει οριστικά από το τραπέζι - Η Αθήνα πρέπει να φέρει αποτελέσματα

O κ. Γιούνκερ επισήμανε ότι χωρίς το ευρώ η οικονομία της Ευρώπης θα ήταν σε χειρότερη κατάσταση. «Το ευρώ είναι το τσιμέντο που κρατά ενωμένη την Ευρώπη», υπογράμμισε.

Το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη «έχει φύγει οριστικά από το τραπέζι», δήλωσε χθες το βράδυ στον αυστριακό ραδιοφωνικό σταθμό ORF ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν υπενθύμισε πάντως τις δεσμεύσεις των Ελλήνων, οι οποίοι, όπως είπε, «πρέπει να φέρουν αποτελέσματα».

Παράλληλα χαρακτήρισε επιτυχημένες τις τελευταίες διαπραγματεύσεις για την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα. «Βρήκαμε μια λύση», είπε, προσθέτοντας ότι αναμένει τώρα «μια μακρά περίοδο ηρεμίας». Το άγχος «είναι κακός σύμβουλος», συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά το κοινό νόμισμα, ο κ. Γιούνκερ επισήμανε ότι χωρίς το ευρώ η οικονομία της Ευρώπης θα ήταν σε χειρότερη κατάσταση. «Το ευρώ είναι το τσιμέντο που κρατά ενωμένη την Ευρώπη», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ειρήνη στη Γάζα: Οι όμηροι επέστρεψαν, οι υπογραφές έπεσαν, τα ερωτήματα παραμένουν

Ειρήνη στη Γάζα: Οι όμηροι επέστρεψαν, οι υπογραφές έπεσαν, τα ερωτήματα παραμένουν

Η τελευταία πράξη μιας ιστορικής ημέρας γράφτηκε στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου, όπου ο Ντόναλντ Τραμπ και άλλοι 20 ηγέτες, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, υπέγραψαν το βράδυ της Δευτέρας (13/10) τη συμφωνία για το τέλος του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς και την ειρήνη στη Γάζα.