ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τμήμα Μετεωρολογίας: Ψάχνουν αστοχία για τις πλημμύρες – Διεξάγεται εσωτερική έρευνα

Τμήμα Μετεωρολογίας: Ψάχνουν αστοχία για τις πλημμύρες – Διεξάγεται εσωτερική έρευνα

Εσωτερική έρευνα διεξάγεται στο Τμήμα Μετεωρολογίας, αναφορικά με τις πλημμύρες που έπληξαν περιοχές της Κύπρου και κυρίως την ελεύθερη Αμμόχωστο, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Μιλώντας στην εκπομπή του Σίγμα, «Πρωτοσέλιδο», ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας, Κλεάνθης Νικολαΐδης, εξήγησε ότι δεν είναι ούτε διοικητική, ούτε πειθαρχική έρευνα αλλά, πρόκειται για απαίτηση του συστήματος 9001 – 2015, που έχει το Τμήμα η οποία θέλει να διερευνώνται περιστατικά, που ενδεχομένως να αφορούν λανθασμένες διαδικασίες.

Το αντικείμενο της εσωτερικής τεχνικής έρευνας, όπως είπε ο κ. Νικολαΐδης, «είναι αν θα έπρεπε να εκδοθεί προειδοποίηση με βάση τα στοιχεία της περιόδου που αφορά το βράδυ της Παρασκευής προς ξημέρωμα Σαββάτου. Η έρευνα λοιπόν θα ψάξει αν έπρεπε να εκδοθεί προειδοποίηση και δεν εκδόθηκε. Μήπως υπήρχε έλλειψη δεδομένων; Αστοχία στην πρόγνωση; Υπάρχει ανθρώπινο λάθος; Σε αυτά τα ερωτήματα θα απαντήσουμε. Δεν πρόκειται να καταδικάσουμε κάποιον αλλά να βελτιώσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, στην περίπτωση όπου διαφανεί αστοχία λόγω λανθασμένων διαδικασιών, όπως ανέφερε ο κ. Νικολαΐδης, «τότε ο Διευθυντής της Υπηρεσίας, θα αναλάβει τις ευθύνες του και θα βελτιώσει τις υπηρεσίες», είπε καταληκτικά ο Κλεάνθης Νικολαΐδης.

Δείτε βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top