ΔΙΕΘΝΗ

Επέτειος πολέμου στην Ουκρανία: «Ακούσαμε έμμεσες απειλές για χρήση πυρηνικών όπλων» - Καταδικάζει ξανά ο Γκουτέρες

Επέτειος πολέμου στην Ουκρανία: «Ακούσαμε έμμεσες απειλές για χρήση πυρηνικών όπλων» - Καταδικάζει ξανά ο Γκουτέρες

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε εκ νέου τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, κατά τη διήμερη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την έναρξη του πολέμου.

«Η (ρωσική) εισβολή συνιστά προσβολή στη συλλογική μας συνείδηση», είπε ο Γκουτέρες, χαρακτηρίζοντας την επέτειο «θλιβερό ορόσημο» για τον λαό της Ουκρανίας αλλά και για ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα.

Η επίσημη μέρα της εισβολής από Ρωσία στην Ουκρανία είναι στις 22 Φεβρουαρίου 2022.

Αναφερόμενος στις πυρηνικές απειλές της Μόσχας, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ είπε: «Ακούσαμε έμμεσες απειλές για χρήση πυρηνικών όπλων. Η αποκαλούμενη χρήση μη στρατηγικών (ή τακτικών) πυρηνικών όπλων είναι απολύτως απαράδεκτη. Είναι καιρός να απομακρυνθούμε από το χείλος του γκρεμού», τόνισε ο Γκουτέρες.

Επανέλαβε τους φόβους του για κλιμάκωση της σύγκρουσης και συμπλήρωσε ότι όσο περισσότερο συνεχιστούν οι εχθροπραξίες, τόσο πιο δύσκολη θα καταστεί η επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας για τον τερματισμό πολέμου.

Μια βιώσιμη ειρήνη πρέπει να βασίζεται στις αρχές του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και του διεθνούς δικαίου, υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top