Τσουχτερό το πρόστιμο εάν κυκλοφορείτε με μαγιό σε αυτήν την ευρωπαϊκή πόλη

Τσουχτερό το πρόστιμο εάν κυκλοφορείτε με μαγιό σε αυτήν την ευρωπαϊκή πόλη

Σε μία πρωτοφανή απόφαση προέβη το δημοτικό συμβούλιο της παραθαλάσσιας πόλης Μπούντβα στο Μαυροβούνιο, καθώς εγκρίθηκε να επιβάλλεται το τσουχτερό πρόστιμο των 200 ευρώ σε όποιον εμφανίζεται στο κέντρο της πόλης με ενδυμασία…λουόμενου.

Η νέος κανονισμός αφορά ντόπιους και τουρίστες.

Πλέον, απαγορεύεται η βόλτα με ρούχα παραλίας στην περιοχή της παλιάς πόλης και στους δρόμους της πόλης, εκτός από την περιοχή της παραλίας.

Δηλαδή, αν κάποιος θέλει να πάει για μπάνιο στην παραλία και πρέπει πρώτα να βρεθεί στο κέντρο της πόλης για προμήθειες ή οτιδήποτε άλλο, θα πρέπει να είναι…επαρκώς ντυμένος.

«Τα πρόστιμα είναι πιο αυστηρά σε σύγκριση με τις κυρώσεις που είχαν επιβληθεί στην προηγούμενη απόφαση και η αστυνομία του δήμου της Μπούντβα είναι υπεύθυνη για τη συμμόρφωση με αυτή τη διάταξη», διευκρίνισε ο δήμαρχος Miloš Tajić, όπως αναφέρει το abcnews.al.
Την ίδια οδό έχουν ακολουθήσει και οι πόλεις Σπλιτ και Ντουμπρόβνικ της Κροατίας, οι οποίες επέβαλν πρόστιμα σε «γυμνούς» τουρίστες.

Οι τουρίστες με ρούχα παραλίας που περπατούν κατά μήκος του Stradun και άλλων περιοχών του Ντουμπρόβνικ θα πληρώσουν στους επιθεωρητές πρόστιμο 130 ευρώ. Στις αρχές του τρέχοντος έτους, στο Σπλιτ τέθηκε σε ισχύ μια νέα απόφαση, με την οποία επιβάλλονται πρόστιμα άνω των 150 ευρώ για τους παραβάτες.

Πηγή: in.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Ο κ. Ερντογάν δεν είπε κάτι καινούργιο...» - Η απάντησή του για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Κύπρο

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Ο κ. Ερντογάν δεν είπε κάτι καινούργιο...» - Η απάντησή του για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Κύπρο

Η συντριπτική πλειοψηφία στηρίζει τις πολιτικές που ακολουθεί η Κυβέρνηση, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο εκδήλωσης στην Κυπερούντα, ενώ σε άλλο σημείο των δηλώσεων του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κυπριακή Δημοκρατία, έτσι ώστε να φέρει κοντά τους γείτονες της εκεί όπου υπάρχουν διάφορες μεταξύ τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE