ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πότε αρχίζει η καταβολή επιδόματος τέκνου και μονογονεϊκής οικογένειας στους δικαιούχους

Πότε αρχίζει η καταβολή επιδόματος τέκνου και μονογονεϊκής οικογένειας στους δικαιούχους

Το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας ανακοινώνει ότι έχει δημοσιευτεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας, το Διάταγμα του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων αναφορικά με την παροχή Επιδόματος Τέκνου και Μονογονεϊκής Οικογένειας για το 2023.

Με βάση τις διατάξεις του Διατάγματος, όσοι είχαν καταστεί δικαιούχοι των πιο πάνω επιδομάτων για το έτος 2022, δεν χρειάζεται να υποβάλουν εκ νέου αίτηση για το έτος 2023 και η παροχή των επιδομάτων θα εξεταστεί αυτόματα από την Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας (ΥΔΕΠ). Η καταβολή των επιδομάτων για το 2023 θα ξεκινήσει από τις 31 Μαΐου 2023.

Σημειώνεται ότι, σε περίπτωση που έχει προκύψει οποιαδήποτε αλλαγή στα στοιχεία που επηρεάζει το δικαίωμά τους σε επίδομα, οι αιτητές θα πρέπει να ενημερώσουν σχετικά την ΥΔΕΠ με την υποβολή/αποστολή του σχετικού Εντύπου Αλλαγής Στοιχείων, το οποίο βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας.

Σημειώνεται περαιτέρω ότι, όσοι έχουν καταστεί δικαιούχοι επιδόματος τέκνου για το 2022 και επιθυμούν να αιτηθούν την παροχή επιδόματος μονογονεϊκής οικογένειας για το έτος 2023, το αίτημά τους δύναται να υποβληθεί μέσω του Εντύπου Αλλαγής Στοιχείων.

Ταυτόχρονα, όσοι δεν είχαν υποβάλει αίτηση ή δεν είχαν καταστεί δικαιούχοι επιδόματος τέκνου ή/και επιδόματος μονογονεϊκής οικογένειας για το 2022, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για παροχή Επιδόματος Τέκνου ή Επιδόματος Τέκνου και Επιδόματος Μονογονεϊκής Οικογένειας το 2023, ηλεκτρονικά, μέσω του CYLogin (https://www.gov.cy). Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εγγραφή στο CYLogin και η ταυτοποίηση του προφίλ των πολιτών.

Τονίζεται ότι, για τις οικογένειες που θα υποβάλουν αίτηση εντός του 2023, είναι υποχρεωτικό για σκοπούς εξέτασής της, να συμπληρωθεί και να αποσταλεί το Έντυπο Εξουσιοδότησης σε πρωτότυπη έντυπη μορφή.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ηλεκτρονική αίτηση Επιδόματος Τέκνου και Επιδόματος Μονογονεϊκής Οικογένειας:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανάλυση - Απειλές Χεζμπολάχ: Πώς μια πολεμική σύρραξη θα μας επηρεάσει οικονομικά - Οι πτυχές και τα ακραία σενάρια

Κατακλυσμός 2024: Όλες οι εκδηλώσεις της Κύπρου – Αυτοί είναι οι τραγουδιστές –έκπληξη- που θα έρθουν στο νησί

«Χρυσό» το καρπούζι: Αυτός είναι ο λόγος που πήραν «φωτιά» οι τιμές - Αναμένεται νέα άνοδος και σε άλλα προϊόντα

Μετεκλογικό… ξύλο: Επιτέθηκαν κατά στελέχους του επιτελείου του Φ. Φαίδωνος για μια… ανάρτηση

Τεράστια απερισκεψία - Έδωσαν λάθος γραπτό σε μαθητές – Έκαναν παρατήρηση στη μαθήτρια που το εντόπισε

Αγγελική Ηλιάδη: Άγνωστος της επιτέθηκε στο δρόμο ενώ δίπλα της βρισκόταν ο γιος της - ΒίντεοΣτελέχη κομμάτων του κέντρου πετάνε το γάντι στις ηγεσίες τους - Στο στόχαστρο η συνεργασία με την Κυβέρνηση

Στελέχη κομμάτων του κέντρου πετάνε το γάντι στις ηγεσίες τους - Στο στόχαστρο η συνεργασία με την Κυβέρνηση

Σε μία προσπάθεια να ξανασυστηθούν στους πολίτες που τους γύρισαν την πλάτη, βρίσκονται οι πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες μέσα από τα συλλογικά όργανα προβαίνουν σε απολογισμό του αποτελέσματος των εκλογών της 9ης Ιουνίου. Μπορεί για τον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ οι απώλειες σε ψήφους να ήταν μεγάλες, όμως όπως έχουμε γράψει ξανά, το καθένα από τα δύο μεγάλα κόμματα κρύφτηκαν προς το παρόν πίσω από τις «νίκες» τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top