ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποτροπιαστικό περιστατικό: Απέρριψαν τετραπληγικό για ΕΕΕ - «Πως θα ζήσει ο άνθρωπος…»

Αποτροπιαστικό περιστατικό: Απέρριψαν τετραπληγικό για ΕΕΕ - «Πως θα ζήσει ο άνθρωπος…»

Αποτροπιασμό αποτελεί το περιστατικό που είδε σήμερα (19/5) το «φως» της δημοσιότητας και αφορά την απόρριψη του αιτήματος τετραπληγικού ατόμου για Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

Ειδικότερα, 34χρονος πατέρας, ο οποίος κατέστη ανάπηρος μετά από τροχαίο, έκανε αίτηση για να του παραχωρείτε το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα αλλά απορρίφθηκε λόγω αποξένωσης καταθέσεων από τους τραπεζικούς του λογαριασμούς πριν ο ίδιος καταστεί ανάπηρος.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι», ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου, Δημήτρης Λαμπριανίδης ανέφερε ότι το να λαμβάνεται υπόψη τι έγινε πριν την αναπηρία είναι άδικο, γιατί σε αυτή τη περίπτωση η αναπηρία δημιούργησε την ανάγκη για να ζητήσει επίδομα.

«Του είπαν να του δώσει τις καταστάσεις τραπεζικών λογαριασμών για πέντε χρόνια πριν και του απάντησαν αρνητικά στην αίτηση επειδή αποξένωσε καταθέσεις τα προηγούμενα χρόνια. Όμως είχε μια κανονική ζωή και εργαζόταν όπως όλοι μας, μετά που απέκτησε την αναπηρία οδηγήθηκε στην ανάγκη να ζητήσει την στήριξη του κράτους διότι δεν μπορεί να εργαστεί», επεσήμανε.

Όπως ανέφερε ο κ. Λαμπριανίδης, ο 34χρονος ζει αυτή την στιγμή με μειωμένη στήριξη με τα επιδόματα αναπηρίας, τα οποία όμως δεν είναι αρκετά για να ζήσει με την οικογένεια του.

«Οι νομοθεσίες πρέπει να εξυπηρετούν την κοινωνία και να εξυπηρετούν με κοινωνική δικαιοσύνη. Σε αυτή τη περίπτωση η αναπηρία δημιούργησε την ανάγκη για ΕΕΕ. Δεν μπορεί το κράτος να ισχυρίζεται ότι λόγω κινήσεως που έγιναν πριν την αναπηρία δεν μπορούν να ικανοποιήσουν το αίτημα του», είπε καταληκτικά..

Δείτε σε βίντεο τις δηλώσεις του κ. Λαμπριανίδη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που χθες βράδυ επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικά, στην περιοχή του Ύψωνα Λεμεσού. Σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top