Αύξηση ποσού επιχορήγησης για τροχοκαθίσματα με απόφαση Υπουργικού

Αύξηση ποσού επιχορήγησης για τροχοκαθίσματα με απόφαση Υπουργικού

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την Πέμπτη τροποποίηση του σχεδίου παροχής οικονομικής βοήθειας σε άτομα με αναπηρίες για αγορά τροχοκαθίσματος, έτσι ώστε να αυξηθούν οι τύποι των επιχορηγούμενων τροχοκαθισμάτων από 7 σε 13 και να αυξηθεί το μέγιστο ποσό επιχορήγησης από 13,500 ευρώ σε 15,000.

Η Υφυπουργός Πρόνοιας Μαριλένα Ευαγγέλου δήλωσε μετά τη συνεδρίαση ότι η τροποποίηση κατέστη αναγκαία μετά την εμφάνιση στην αγορά νέων τύπων τροχοκαθισμάτων που ικανοποιούν σε μεγαλύτερο βαθμό τις ανάγκες των δικαιούχων.

Είπε ότι έχει προηγηθεί έρευνα αγοράς και διαβούλευση, τόσο με τους αρμόδιους λειτουργούς, όσο και με το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής καθώς και με οργανώσεις ΑμεΑ.

Η κ. Ευαγγέλου είπε ότι το συγκεκριμένο σχέδιο αποσκοπεί στη διευκόλυνση της διακίνησης, της ανεξαρτητοποίησης και της συμμετοχής στην κοινωνική, εκπαιδευτική και οικονομική ζωή των ατόμων με βαριά αναπηρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρικό: Σεβαστό το αποτέλεσμα των εκλογών – Συνεχίζεται η συνεργασία με ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ εκτός Βουλής

Προεδρικό: Σεβαστό το αποτέλεσμα των εκλογών – Συνεχίζεται η συνεργασία με ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ εκτός Βουλής

Η Κυβέρνηση θα έχει συνεργασία σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα κόμματα, όπου μπορούν και συμπίπτουν σε θέματα του προγράμματός της, δήλωσε την Τρίτη στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι ο κυπριακός λαός φάνηκε στη συντριπτική του πλειοψηφία να εγκρίνει την ιδεολογικοπολιτική κατεύθυνση της Κυβέρνησης.

BEST OF TOTHEMAONLINE