ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τατάρ: «Καλύτερα που μας αναγνωρίζει η Τουρκία παρά 100 άλλες χώρες»

Τατάρ: «Καλύτερα που μας αναγνωρίζει η Τουρκία παρά 100 άλλες χώρες»

«Ο κόσμος δεν μας αναγνωρίζει, αλλά εμείς πάντα λέμε - όπως έλεγε ο Ραούφ Ντενκτάς - ‘είναι πολύ καλύτερο να μας αναγνωρίζει η Τουρκία παρά 100 χώρες’» ανέφερε ο Ερσίν Τατάρ στο Μπολού της Τουρκίας, όπου μετέβη για να παραστεί στα εγκαίνια αγάλματος του ιστορικού ηγέτη των Τ/κ.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει ότι συνομιλώντας με τον λαό του Μπολού ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι το ψευδοκράτος υπάρχει και θα συνεχίσει να ζει κι η Ανατολία και η Τουρκία υποστηρίζουν πλήρως τον τουρκοκυπριακό «λαό». «Ως μέρος του μεγάλου τουρκικού κόσμου, έχουμε την ευτυχία να διατηρήσουμε την παρουσία μας στην Ανατολική Μεσόγειο ως το νοτιότερο τουρκικό κράτος».

Αναφέροντας δε ότι του χρόνου συμπληρώνονται 50 χρόνια από την «ειρηνευτική επιχείρηση» (ΣΣ: την εισβολή της Τουρκίας) στην Κύπρο, ο κ. Τατάρ είπε ότι είναι σημαντικό το ψευδοκράτος, να υπάρχει μαζί με την Τουρκία ως φύλακες της πρώτης γραμμής στην Ανατολική Μεσόγειο, σε μια περιοχή όπου τα θέματα ασφάλειας γίνονται καθημερινά όλο και πιο σημαντικά.

«Προσπαθούμε να ενισχύσουμε την παρουσία μας στην Κύπρο μέσω οικονομικών και κοινωνικών πολιτικών», ανέφερε, προσθέτοντας ότι προσπαθούν να ενισχύσουν τη δομή του ψευδοκράτους με την υποστήριξη των θεσμών και των οργανώσεων της Τουρκίας παρά τις κάθε είδους «αδικίες, τα εμπάργκο, την απομόνωση και τα εμπόδια που επιβάλλει ο κόσμος».

Η εισβολή, συνέχισε, έβαλε τα θεμέλια του τουρκικού κράτους στην Ανατολική Μεσόγειο και δήλωσε ότι το ψευδοκράτος και ο «τουρκικός λαός της Κύπρου» είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της Τουρκίας, της Ανατολίας και του τουρκικού έθνους.

Ο κ. Τατάρ συναντήθηκε στο Μπολού με οργανώσεις βετεράνων που συμμετείχαν στην τουρκική εισβολή. Απευθυνόμενος σε αυτούς ανέφερε ότι «συνεχίζουν τον αγώνα στη Κύπρο, συνεχίζουν την ύπαρξη της τδβκ με την υποστήριξη της Τουρκίας».

Αναφερόμενος στα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου, τα θέματα ασφαλείας, την αύξηση του εμπορικού όγκου λόγω της διώρυγας του Σουέζ και την εγγύτητα του κόλπου της Αλεξανδρέττας με τα κατεχόμενα χαρακτήρισε την «Ανατολική Μεσόγειο, τη Γαλάζια Πατρίδα ως μια Τουρκική λίμνη».

Επαναλαμβάνοντας την θέση ότι η τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 ήταν πολύ σημαντική διότι χάραξε τα «σύνορα της τδβκ», χαρακτήρισε το ψευδοκράτος ως μια ιστορία επιτυχίας που ανήκει σε όλους, διότι «από το μηδέν και την ανυπαρξία, 50 χρόνια έχουμε ένα κράτος, μια δημοκρατία», ενώ ισχυρίστηκε ότι το ψευδοκράτος έχει φτάσει σε μία θέση όπου μπορεί να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



Στις φλόγες κατοικία στη Λεμεσό το βράδυ της Ανάστασης - Έτρεχε η Πυροσβεσιτκή -Δείτε βίντεο

Στις φλόγες κατοικία στη Λεμεσό το βράδυ της Ανάστασης - Έτρεχε η Πυροσβεσιτκή -Δείτε βίντεο

Στις φλόγες τυλίχθηκε κατοικία στην περιοχή της Γερμασόγειας, το βράδυ του Σαββάτου (4/5).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top