ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Bγαίνει μπροστά ο Χριστοδουλίδης για το… εκατοστάρι

Bγαίνει μπροστά ο Χριστοδουλίδης για το… εκατοστάρι

Το πρώτο μετεκλογικό τετ α τετ με τους δημοσιογράφους θα έχει σήμερα Τρίτη 20/6 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με την ευκαιρία του απολογισμού των πρώτων εκατόν ημερών της διακυβέρνησής του.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα αναφερθεί αναλυτικά σε μια σειρά από ενέργειες που έγιναν από την 1η Μαρτίου μέχρι και σήμερα. Πληροφορίες που εξασφάλισε το Themaonline υποστηρίζουν ότι ο Πρόεδρος θα ξεκινήσει από τις προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό και θα αναφερθεί ειδικότερα στην πρωτοβουλία που ανέλαβε ώστε η ΕΕ να έχει ρόλο και λόγο στις προσπάθειες για λύση, στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου.

Πέραν του Κυπριακού θα αναφερθεί στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και των σχέσεων της Κύπρου με άλλες χώρες, ενώ αναμένεται να αναδείξει και την καυτή πατάτα των κυρώσεων, την οποία κλήθηκε να πάρει στα χέρια της η κυβέρνησή του, αμέσως μόλις ανέλαβε καθήκοντα.

Μεγάλη ατζέντα
Η συμφωνία για την ΑΤΑ, η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, η ίδρυση Υφυπουργείο Μετανάστευσης και άλλες δράσεις για το μεταναστευτικό, η αλλαγή του συστήματος αξιολόγησης των μαθητών με την κατάργηση των εξετάσεων των τετραμήνων, το σχέδιο «ΚτίΖΩ» για επιδιόρθωση ή και κατεδάφιση των επικίνδυνων προσφυγικών πολυκατοικιών, ο θεσμός του κοινωνικού λειτουργού της γειτονιάς, η κάρτα νέων για δωρεάν είσοδο σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, και οι προσπάθειες για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο, είναι ζητήματα που θα έχουν δεσπόζουσα θέση στον προεδρικό απολογισμό, ο οποίος υπολογίζεται να διαρκέσει λίγο λιγότερο από μισή ώρα.

Στο πάνελ μαζί με τον Πρόεδρο θα βρίσκεται η υφυπουργός παρά το προέδρω, Ειρήνη Πική, η οποία έχει το γενικό πρόσταγμα της παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου, και καθηκόντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ο οποίος θα δίδει το λόγο στους δημοσιογράφους ανά μέσο, με αλφαβητική σειρά. Στη συνέντευξη Τύπου, ως είθισται, θα παρίστανται και οι υπουργοί, ώστε να κληθούν από τον Πρόεδρο να απαντήσουν, σε περίπτωση που προκύψει κάποιο θέμα της αρμοδιότητάς τους.

Στη μάχη και υπουργοί
Όπως συμβαίνει πάντοτε, η συνέντευξη Τύπου του Προέδρου αναμένεται να τροφοδοτήσει το δημόσιο διάλογο για τις επόμενες μέρες και γι’ αυτό τα κόμματα βρίσκονται σε ετοιμότητα. ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ θεωρείται βέβαιο ότι θα ασκήσουν κριτική στον Πρόεδρο σε μια σειρά από ζητήματα, με κυριότερη την επίκριση που του καταλογίζουν από την αρχή της θητείας του ότι οι πρώτες πολιτικές του πράξεις, όπως για παράδειγμα οι διορισμοί, ήταν κατώτερες των προσδοκιών που δημιούργησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του themaonline, αποφασίστηκε όπως στις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες στα τηλεοπτικά στούντιο, αξιοποιηθούν και μέλη της κυβέρνησης για να υπερασπιστούν το κυβερνητικό έργο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που χθες βράδυ επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικά, στην περιοχή του Ύψωνα Λεμεσού. Σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top