ΔΙΕΘΝΗ

Bitcoin: Σε υψηλό έξι εβδομάδων η τιμή του - Ξεπέρασε τα 29.000 δολάρια - Οι παράγοντες που ώθησαν σε ράλι των τιμών

Bitcoin: Σε υψηλό έξι εβδομάδων η τιμή του - Ξεπέρασε τα 29.000 δολάρια - Οι παράγοντες που ώθησαν σε ράλι των τιμών

Ράλι ανόδου καταγράφει η τιμή του Bitcoin τις τελευταίες ημέρες φτάνοντας σε υψηλό έξι εβδομάδων καθώς τεράστιες εταιρείες από τον παραδοσιακό χρηματοπιστωτικό τομέα εμφανίζονται πρόθυμες να ασχοληθούν με την εν λόγω αγορά.

Το πιο ακριβό κρυπτονόμισμα του κόσμου σημείωσε άνοδο έως και 3,6% και διαπραγματεύεται τις τελευταίες ώρες ακόμα και πάνω από 29.000 δολάρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Bitcoin έχει δει ετήσια αύξηση της αξίας του κατά τουλάχιστον 74% φέτος.

Στο μεταξύ, μικρότερα κρυπτονομίσματα, όπως το Ethereum, το Cardano και το Solana σημείωσαν επίσης κέρδη.

Μεταξύ των παραγόντων που έχουν δώσει ώθηση στην αγορά, κορυφαίος φαίνεται αυτός της BlackRock αλλά και της WisdomTree που πρόσφατα υπέβαλαν αίτηση για τη δημιουργία ενός ETF Bitcoin στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Έτσι, το κλίμα σταδιακά άλλαξε στην αγορά κρυπτονομισμάτων μετά τις σοβαρές απώλειες που προκάλεσαν οι αγωγές της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ κατά των ανταλλακτηρίων της Binance και την Coinbase.

«Η ανακοίνωση της BlackRock για ένα Bitcoin ETF, καθώς και η EDX Markets, έδωσαν ώθηση στο Bitcoin με την ελπίδα ότι τα παραδοσιακά ιδρύματα θα προσθέσουν βάθος στην αγορά κρυπτονομισμάτων», δήλωσε ο Χάιντεν Χιουγκς, συνιδρυτής της πλατφόρμας κοινωνικής διαπραγμάτευσης Alpha Impact.

Η αγορά ενισχύεται επίσης και από πιο μακροοικονομικούς παράγοντες όπως οι προοπτικές για περαιτέρω νομισματική σύσφιξη στην αμερικανική οικονομία.

Πηγή: lifo.gr/Με πληροφορίες από Bloomberg

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top