ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερωτοκρίτου: Ανάγκη ελέγχου αξιοποίησης πόρων Ταμείου Ανάκαμψης

 Ερωτοκρίτου: Ανάγκη ελέγχου αξιοποίησης πόρων Ταμείου Ανάκαμψης

Η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού Χριστιάνα Ερωτοκρίτου μιλώντας ενώπιον της Διακοινοβουλευτικής Συνεδρίασης της Επιτροπής Ελέγχου του Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, τόνισε τη σημασία της κοινοβουλευτικής εποπτείας στην αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ), μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, ο οποίος τυγχάνει ενδελεχούς ελέγχου.

Σε παρέμβασή της σε συζήτηση, με θέμα τον ρόλο των εθνικών κοινοβουλίων στην εποπτεία της δαπάνης των κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην εποπτεία της κατανομής και αξιοποίησης των κονδυλίων του Σχεδίου NextGeneration EU, η κ. Ερωτοκρίτου σημείωσε ότι, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού και η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών, ασκώντας κοινοβουλευτικό έλεγχο, ζητούν λεπτομέρειες και διευκρινίσεις από την εκτελεστική εξουσία και από άλλους εμπλεκόμενους για την αξιοποίηση των υπό αναφορά κονδυλίων.

Ανέφερε περαιτέρω ότι οι δύο Κοινοβουλευτικές Επιτροπές συνεργάζονται με την Ελεγκτική Υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας προς διασφάλιση της ορθής, έγκαιρης και διαφανούς κατανομής των πόρων του ΤAA. Η κ. Ερωτοκρίτου υπογράμμισε τη σημασία της γρήγορης εφαρμογής των νομοθετημάτων, ώστε να αποφεύγονται καθυστερήσεις στις εκταμιεύσεις των κονδυλίων από το ΤΑΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γράφουν και σβήνουν στις Βρυξέλλες, παρασκήνιο για Κυπριακό

Είσαι πρόσφυγας και χρειάζεται επιδιόρθωση η κατοικία σου; Δικαιούσαι να λάβεις βοήθεια από το κράτος – Οι προϋποθέσεις και τα ποσά

Απόπειρα φόνου στη Λεμεσό: Ήρθαν σε αντιπαράθεση και τους μαχαίρωσε – Σε κρίσιμη η κατάσταση 19χρονος

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Για άλλες 8 μέρες στο κελί οι 6 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για τους άλλους 3

Συνελήφθησαν Ουκρανοί αξιωματούχοι - Κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Ζελένσκι

Δημοτικός σύμβουλος και Δήμαρχος κατήγγειλαν ο ένας τον άλλον για σωματική επίθεση – Μελετούν κλειστά κυκλώματα για καταθέσεις

Δημοτικό Λιβαδιών: 10χρονος ανάμεσα στα άτομα που προκάλεσαν ζημιές - «Υπήρχε φρουρός στο σχολείο»

Στην εντατική διεθνής ποδοσφαιριστής μετά από επίθεση με καυστικό οξύ



Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναμένει να ακούσει από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν τα αποτελέσματα των επαφών της τις προηγούμενες μέρες και τις σκέψεις της για τα επόμενα βήματα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top