ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σήμερα οι τελικές αποφάσεις της Κυβέρνησης για ρεύμα και καύσιμα – Που γέρνει η πλάστιγγα

Σήμερα οι τελικές αποφάσεις της Κυβέρνησης για ρεύμα και καύσιμα – Που γέρνει η πλάστιγγα

Τις τελικές της αποφάσεις σε ό,τι αφορά τη συνέχιση ή μη της επιδότησης σε καύσιμα και ηλεκτρικό ρεύμα, θα λάβει σήμερα (28/6) η Κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η επιδότηση στα καύσιμα μέσω του μειωμένου συντελεστή φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα θα σταματήσει από 1η Ιουλίου, ενώ σε σχέση με την επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος, αυτή θα συνεχιστεί στοχευμένα και μόνο για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Βέβαια, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και μερικές διαφοροποιήσεις λόγω της πίεσης που δέχεται η Κυβέρνηση, τόσο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης όσο και από τα κόμματα της συμπολίτευσης, τα οποία εδώ και μέρες τονίζουν την ανάγκη συνέχισης των μέτρων στήριξης για άλλους, τουλάχιστον, τρεις μήνες.

Έδωσε το στίγμα των προθέσεων της Κυβέρνησης ο ΥΠΟΙΚ

Πάντως, ένα στίγμα των προθέσεων της Κυβέρνησης έδωσε ο Υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός, σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ.

Όπως τόνισε, «πάγια πολιτική της Κυβέρνησης είναι η στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού και αυτό το γεγονός θα σταθμιστεί στη συζήτηση κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου την ερχόμενη Τετάρτη».

Σε παρατήρηση ότι ο Σύνδεσμος καταναλωτών λέει ότι με τις ισχύουσες τιμές δεν δικαιολογείται η συνέχιση του μειωμένου φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, αλλά δικαιολογείται η συνέχιση της στήριξης στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, ο ΥΠΟΙΚ εξέφρασε τη χαρά του για το ότι ο Σύνδεσμος εκτιμά ότι οι τιμές έχουν μειωθεί δραστικά.

«Απ’ εκεί και πέρα, ναι, θα σταθμίσουμε στα πλαίσια της επιχορήγησης του ηλεκτρικού ρεύματος μέσω της ΑΗΚ τις ευάλωτες ομάδες για το πώς θα επηρεαστούν και αυτό θα καθορίσει και την απόφασή μας», είπε, επαναλαμβάνοντας ότι πάγια πολιτική της κυβέρνησης είναι τα μέτρα να είναι στοχευμένα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην Επ. Λεμεσού - Προχώρησε με ανάκληση προσωπικού η Πυροσβεστική - Δείτε βίντεο

Δεύτερη τραγωδία στις Φυλακές: Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όμως δεν τα κατάφερε

Ανείπωτη θλίψη – Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Παναγιώτης «Η μέρα δεν ξημέρωσε πολύ καλά»

Παραιτήθηκε από τους Οικολόγους η Έφη Ξάνθου - «Δεν μετανιώνω για τα 23 χρόνια που αφιέρωσα στο Κίνημα»

Καραγιάννης και Κωστρίκκης στο «Τ»: Να ανησυχούμε από την απόσυρση του AstraZeneca; - Όσα αναφέρουν



ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

Την απόρριψη του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ, κλήθηκε να σχολιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφορικά την πρόταση της Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, για τριμερή συνάντηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top