ΕΛΛΑΔΑ

Δύο νεκροί από τη φωτιά στη Μαγνησία: Πώς έγινε η διπλή τραγωδία -«Θα καεί θα γίνουμε μάρτυρες κακού» - Βίντεο

Δύο νεκροί από τη φωτιά στη Μαγνησία: Πώς έγινε η διπλή τραγωδία -«Θα καεί θα γίνουμε μάρτυρες κακού» - Βίντεο

Δύο νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός από τις πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες στη Μαγνησία.

Μία γυναίκα βρέθηκε απανθρακωμένη μέσα στο τροχόσπιτο της στο Χοροστάσι Αλμυρού Βόλου, από τη φωτιά που είχε ξεσπάσει στον Αλμυρό. Η φωτιά όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική είχε πορεία ανατολικά προς τη θάλασσα, από τον Νέο Πλάτανο Αλμυρού προς το Χοροστάσι.

Σε κοντινή απόσταση βρέθηκε ένας άντρας ημιλιπόθυμος ο οποίος διεκομίσθη στο νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία του. Από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Βελεστίνο Μαγνησίας και έλαβε διαστάσεις ένας 47χρονος κτηνοτρόφος, βρέθηκε απανθρακωμένος σε δασική έκταση κοντά στην κτηνοτροφική του μονάδα στον 'Αγιο Γεώργιο Φερών.

Τις τελευταίες στιγμές του βοσκού που έχασε τη ζωή του στη φωτιά στο Βελεστίνο κατέγραψε η ΕΡΤ. «Κινδυνεύει να καεί ένα κοπάδι προβάτων. Είναι εγκλωβισμένα, βλέπετε τον βοσκό που προσπαθεί, φωνάζει εδώ και πάρα πολύ ώρα στους πυροσβέστες να τον βοηθήσουν, αλλά αντιλαμβάνεστε όταν οι ανθρώπινες ζωές απειλούνται η προτεραιότητα είναι εκεί», είπε η ρεπόρτερ Φρόσω Παύλου.

«Ίσως να είναι τα πράγματα δύσκολα και για τον ίδιο, ίσως πρέπει κάποιος να τον απομακρύνει (…) Θα καεί ο ίδιος, θα γίνουμε μάρτυρες ενός κακού σήμερα. Δεν λέει να αφήσει τα ζώα του και να φύγει», πρόσθεσε στη ζωντανή σύνδεση, όπου η κάμερα έδειχνε την πύρινη λαίλαπα να καίει ανεξέλεγκτα.

Αργότερα, μετά την τραγική είδηση του θανάτου του βοσκού, η ρεπόρτερ ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ότι ο άνδρας, που κατέγραψε η κάμερα, είναι αυτός που έχασε τη ζωή του.

«Καταρχήν να πω τα θερμά μου συλλυπητήρια για τον κτηνοτρόφο που κάηκε. Τον κτηνοτρόφο που του φωνάζαμε να φύγει από τα πρόβατα, γιατί θα τον έπιανε η φωτιά. Η κάμερα της ΕΡΤ τον έχει απαθανατίσει την ώρα που προσπαθούσε να σώσει τα πρόβατά του, και τον αδελφό του να τον τραβάει. Μόλις τώρα συνειδητοποίησα και ταυτοποίησα τον άνθρωπο που φωνάζαμε να φύγει γιατί θα καιγόταν», ανέφερε η ρεπόρτερ της ΕΡΤ.

Πώς έγινε η τραγωδία με τη νεκρή γυναίκα στο τροχόσπιτο

Η γυναίκα είχε κάποια κινητικά προβλήματα και ήταν μέσα στο τροχόσπιτο όταν πλησίασε η φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ. Ο σύζυγός της φέρεται να προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά και στη συνέχεια να επιχείρησε να πάρει το αυτοκίνητο προκειμένου να τη μετακινήσει, αλλά το τροχόσπιτο τυλίχθηκε στις φλόγες, με αποτέλεσμα η γυναίκα να βρει τραγικό θάνατο.

«Τους είπαμε ότι πρέπει να φύγουν λόγω της φωτιάς», λέει ο δήμαρχος
Ο δήμαρχος Αλμυρού, Ευάγγελος Χατζηκυριάκος, δήλωσε πως είχε ειδοποιήσει το ζευγάρι ότι έπρεπε να φύγουν από την περιοχή, λόγω της φωτιάς.

«Η φωτιά ξεκίνησε ανάμεσα στον Πλάτανο και τον Αλμυρό. Όταν πέρασε την εθνική οδό ειδοποιήσαμε τη Χαλυβουργία να εκκενωθεί και στο Χοροστάσι, όπου ξέραμε ότι ήταν περίπου έξι οικογένειες», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος της περιοχής.

«Ήρθα σε προσωπική επικοινωνία και με την ίδια οικογένεια κι εγώ και ο πρόεδρος της κοινότητας Πλατάνου. Μίλησα με τον σύζυγο, τους είπαμε ότι πρέπει να φύγουν. Άλλη μία οικογένεια δεν έφυγε. Δεν κινδύνευαν από τη φωτιά, αλλά κυρίως από τους καπνούς», συμπλήρωσε ο κ. Χατζηκυριάκος.

ΠΗΓΗ: Iefimerida.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Για άλλες 8 μέρες στο κελί οι 6 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για τους άλλους 3

Συνελήφθησαν Ουκρανοί αξιωματούχοι - Κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Ζελένσκι

Δημοτικός σύμβουλος και Δήμαρχος κατήγγειλαν ο ένας τον άλλον για σωματική επίθεση – Μελετούν κλειστά κυκλώματα για καταθέσεις

Δημοτικό Λιβαδιών: 10χρονος ανάμεσα στα άτομα που προκάλεσαν ζημιές - «Υπήρχε φρουρός στο σχολείο»

Στην εντατική διεθνής ποδοσφαιριστής μετά από επίθεση με καυστικό οξύ



Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναμένει να ακούσει από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν τα αποτελέσματα των επαφών της τις προηγούμενες μέρες και τις σκέψεις της για τα επόμενα βήματα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top