ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζωή σε… 4 τροχούς: Πόσο κοστίζει η διαμονή σε τροχόσπιτο στην Κύπρο

Ζωή σε… 4 τροχούς: Πόσο κοστίζει η διαμονή σε τροχόσπιτο στην Κύπρο

Καθώς τα ενοίκια αλλά και οι τιμές αγοράς ακινήτων συνεχίζουν να ανεβαίνουν, οι πολίτες στρέφονται σε διάφορες άλλες λύσεις όπως συγκατοίκηση και επιστροφή στο πατρικό.

To ThemaOnline εξέτασε και μία άλλη, εναλλακτική πρόταση: τη μόνιμη διαμονή σε τροχόσπιτο. Προχωρήσαμε σε έρευνα κόστους διαμονής σε κατασκηνωτικούς χώρους, όπου υπάρχει πρόσβαση σε χώρους υγιεινής και εστίασης, αλλά και σε έρευνα αγοράς για αυτοκινούμενα τροχόσπιτα και καραβάνια.

Διαμονή σε κατασκηνωτικούς χώρους

Κατασκηνωτικός χώρος Πόλης Χρυσοχούς

Ο κατασκηνωτικός χώρος της Πόλης Χρυσοχούς μπορεί να φιλοξενήσει και τροχόσπιτα, ο αριθμός των οποίων θα εξαρτηθεί από το πόσες σκηνές και τροχόσπιτα φιλοξενούνται ήδη. Σημειώνεται ότι δεν γίνονται κρατήσεις αλλά ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να ενημερώσει τηλεφωνικώς ότι θα επισκεφθεί τον χώρο.

Το κόστος διαμονής ανέρχεται σε 10 ευρώ το βράδυ για το τροχόσπιτο και 5 για κάθε άτομο. Γίνονται καλύτερες τιμές για μήνα και ολόκληρη τη σεζόν που ανέρχεται γύρω στα 1000 ευρώ. Σημειώνεται πως ο κατασκηνωτικός χώρος παραμένει ανοιχτός από τον Απρίλιο μέχρι τέλη Οκτωβρίου - μέσα Νοεμβρίου.

Θα μπορεί παράλληλα να έχει πρόσβαση στα αποχωρητήρια και ντους του κατασκηνωτικού χώρου και να γεμίζει νερό ενώ δεν υπάρχει λάκκος για αποχέτευση. Διατίθεται επίσης δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω wifi στο μπαρ.

Τηλέφωνο: 26815080

Κατασκηνωτικός χώρος Πλατανιών

Ο χώρος λειτουργεί υπό το Τμήμα Δασών. Το κόστος διαμονής ανέρχεται σε 5 ευρώ τη μέρα, 20 την εβδομάδα και 70 τον μήνα. Όσον αφορά την περίοδο αιχμής (Ιούνιος - Σεπτέμβριος) το κόστος ανέρχεται σε 250 ευρώ και από Οκτώβριο μέχρι Μάιο σε 150 ευρώ, οπότε συνολικά για το έτος σε 400 ευρώ.

Διατίθεται πρόσβαση σε ντους, αποχωρητήρια και ειδικούς χώρους ψησίματος αλλά δεν υπάρχει πρόσβαση σε ρεύμα οπότε θα πρέπει να έχουν μαζί τους γεννήτρια.

Τηλέφωνο: 22608520

Κατασκηνωτικός χώρος Σταυρός της Ψώκας, Πάφος

Ο χώρος λειτουργεί υπό το Τμήμα Δασών. Ο χώρος για τροχόσπιτα είναι περιορισμένος, χωράει 4 - 5. Το κόστος διαμονής για τροχόσπιτο ανέρχεται σε 5 ευρώ τη μέρα, 20 την εβδομάδα και 70 τον μήνα. Λειτουργεί ολόχρονα και διαθέτει ντους, αποχωρητήρια και μικρή κουζίνα.

Σημειώνεται ότι δεν γίνονται κρατήσεις και δεν είναι απαραίτητο να τηλεφωνήσει κανείς αλλά μπορεί να το πράξει για να ενημερωθεί εάν υπάρχει διαθέσιμος χώρος.

Τηλέφωνο: 99640374

Σημειώνεται ότι ο κατασκηνωτικός χώρος Καμπί του Καλογήρου στον Πρόδρομο, ο οποίος λειτουργεί υπό το Τμήμα Δασών, έχει κλείσει για εγκατάσταση συστημάτων πυρασφάλειας και αναμένεται να ανοίξει εντός του 2024.

Επικοινωνήσαμε και με τον κατασκηνωτικό χώρο Κάλυμνος (Ακτή του Κυβερνήτη - Governor's Beach) στην επαρχία Λεμεσού οι οποίοι αρκέστηκαν να μας ενημερώσουν ότι «είναι γεμάτοι».

Κόστος για τροχόσπιτο

Ένα καλό, λειτουργήσιμο μεταχειρισμένο τροχόσπιτο τύπου καραβάνι, δηλαδή αποσπώμενο σπιτάκι το οποίο ρυμουλκείται, κυμαίνεται από 8-9 χιλιάδες ευρώ, δήλωσε στο ThemaOnline ο Διευθυντής της Kyrenia Transport Ltd, Ανδρέας Ιωαννίδης. Το κόστος διαφοροποιείται ανάλογα με το μέγεθος και την ηλικία του τροχόσπιτου.

Για τα λοιπά έξοδα, ο κ. Ιωαννίδης σημείωσε ότι κοστίζει 150 ευρώ η εγγραφή του για να λάβει πινακίδες με τον ίδιο τρόπο που εγγράφεται ένα όχημα. Παράλληλα, αν και κάποια από τα καραβάνια που εισάγονται διαθέτουν φωτοβολταϊκά, χρειάζεται γεννήτρια για την κάλυψη όλων των αναγκών τους που η αγορά τους κοστίζει από 1200 μέχρι 4 χιλιάδες ευρώ. Ενδεχομένως να χρειάζεται φάρμακο και για τη βιολογική τουαλέτα που είναι 15 ευρώ τα 4 λίτρα.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει ενδιαφέρον από Κύπριους για να αγοράσουν τροχόσπιτα απάντησε θετικά, το μεγαλύτερο όμως ενδιαφέρον προέρχεται από ξένους μόνιμους κάτοικους Κύπρου.

Στο bazaraki.com, τη δεδομένη στιγμή, υπάρχουν περίπου 20 αγγελίες για μεταχειρισμένα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα και καραβάνια με το εύρος τιμών να κυμαίνεται από 5 χιλιάδες ευρώ μέχρι 80 χιλ. ανάλογα με το μέγεθος, τις εγκαταστάσεις και την ηλικία τους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top