LIKE ONLINE

Γιατί δεν είναι ο έρωτας το θεμέλιο των δυνατών γάμων;

Γιατί δεν είναι ο έρωτας το θεμέλιο των δυνατών γάμων;

Όταν ένας TikToker είπε ότι το μυστικό του γάμου είναι ο άντρας να είναι πιο ερωτευμένος από τη γυναίκα, ένας θεραπευτής ζεύγους το σχολίασε ως «ανοησία».

Ο William “Bill” Meleney πιστεύει ότι ο έρωτας δεν (πρέπει να) είναι μακροχρόνιος στόχος σε ένα γάμο, αντιθέτως πρόκειται για έναν «επικίνδυνο μύθο», που συχνά οδηγεί στο διαζύγιο.

Γιατί ο έρωτας δεν αποτελεί θεμέλιο μιας μακροχρόνιας σχέσης

«Είναι μια κατάσταση παροδική, όχι μια σταθερά στις σχέσεις μας» απαντά ο ειδικός. «Αυτή η εμπειρία μπορεί να συνεισφέρει στα θεμέλια ενός γάμου, αλλά όχι να τον στηρίξει εξ ολοκλήρου. Ο έρωτας περνάει με την οικειότητα και τη ρουτίνα».

Είναι η αγάπη στο ζευγάρι, και όχι ο έρωτας, όπως προσθέτει ο ειδικός, που κάνει έναν γάμο δυνατό και τον βοηθάει να εξελιχθεί.

Τα συναισθήματα στο γάμο

Η αγάπη μπορεί να αποτελέσει την εξέλιξη ενός έρωτα, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα. «Κάποιος μπορεί να αναγνωρίσει αυτή την εξέλιξη σε δηλώσεις όπως: “Δεν είμαι ερωτευμένος μαζί του πια, αλλά τον αγαπάω”. Αυτές εκφράζονται συχνότερα από γυναίκες παρά από άντρες».

Ο ειδικός προχωράει, κατόπιν, στο διαχωρισμό των συναισθημάτων που μπορεί να παρατηρήσουμε σε μια μακροχρόνια σχέση, όπως εκφράζονται από τις αντίστοιχες αρχαιοελληνικές λέξεις: Στοργή, Φιλία, Αγάπη και Έρως. «Ο έρως δεν συνυπάρχει με την οικειότητα, η οποία ωστόσο είναι παρούσα στη Φιλία, τη Στοργή και την Αγάπη».

«Οι δυνατοί και μακροχρόνιοι γάμοι ωριμάζουν, από τον Έρωτα στη Φιλία – την αγάπη μιας δυνατής φιλίας, που χαρακτηρίζεται από τρυφερότητα, υποστήριξη, ισότητα. Μερικές φορές αυτή η εξέλιξη συμβαίνει σύντομα αλλά, σε κάθε περίπτωση, ευνοείται από το πέρασμα του χρόνου».

Ο ίδιος συμπληρώνει ότι η Αγάπη είναι ένας άνευ όρων, σχεδόν ανιδιοτελής δεσμός, ο πιο σημαντικός στο γάμο, που έρχεται καθώς γνωρίζουμε βαθιά το σύντροφό μας και είμαστε σε θέση να τον συγχωρήσουμε.

ΠΗΓΗ: marieclaire

Χριστοδουλίδης μπροστά στην πρώτη κρίση, οι χειρισμοί και η ασπίδα προστασίας

Πέντε πανέμορφες τοποθεσίες για εξορμήσεις τον Αύγουστο - Βίντεο

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη και το κινητό ανά… χείρας για φάσσες και ορτύκια 18.000 κυνηγοί - Τι πρέπει να προσέξουν

Αυτά τα 15 επιδόματα δημοσίων υπαλλήλων καταργούνται το 2024 – Σε ποια μπαίνει «ψαλίδι»

Νέα άφιξη παράτυπων μεταναστών στο Κάβο Γκρέκο – Χειροπέδες σε τρία πρόσωπα

Σε κλειστή συνεδρία του ΣΑ θα συζητηθεί τη Δευτέρα η κατάσταση στη νεκρή ζώνη

Είχε πέσει σε χαράδρα ο κυνηγός που χάθηκε στη Λάρνακα - Η κατάσταση της υγείας του

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top