ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτές είναι οι τροφές που απαγορεύεται να καταναλώσουμε πριν το κολύμπι – Ποιες οι συνέπειες αν δεν το τηρήσουμε – Απαντά ειδικός στο ThemaOnline

Αυτές είναι οι τροφές που απαγορεύεται να καταναλώσουμε πριν το κολύμπι – Ποιες οι συνέπειες αν δεν το τηρήσουμε – Απαντά ειδικός στο ThemaOnline

Ζέστη και παραλία πάνε μαζί.

Είναι γεγονός πώς όταν βρεθούμε στη θάλασσα η όρεξη μας «ανοίγει», με αποτέλεσμα να καταλήγουμε να τσιμπολογούμε από φρούτα, αλμυρά μέχρι και κανονικό φαγητό σε ταπεράκι.

Όλοι γνωρίζουμε πως το κολύμπι με γεμάτο στομάχι απαγορεύεται και κανονικά πρέπει να μεσολαβήσει ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ώστε να δικαιούμαστε να βουτήξουμε στο νερό, αλλιώς ενέχει ο κίνδυνος πνιγμού ή οποιασδήποτε επιπλοκής.

Για τις τροφές που πρέπει να αποφεύγουμε πριν μπούμε στη θάλασσα ή στην πισίνα αλλά και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν αν δεν το τηρήσουμε, μίλησε στο ThemaOnline ο Κλινικός Διαιτολόγος-διατροφολόγος με επιπλέον κατάρτιση στην ψυχοθεραπεία και άσκηση, Πάνος Πλατρίτης.

«Πριν κολυμπήσουμε πρέπει το στομάχι να είναι άδειο γιατί όταν τρώμε και ασκηθούμε, γιατί και το κολύμπι είναι άσκηση, χρησιμοποιείται περισσότερο αίμα στο στομάχι για την πέψη», είπε συγκεκριμένα.

«Πρέπει να απέχουμε τουλάχιστον 1-2 ώρες πριν οποιαδήποτε άσκηση και κατ’ επέκταση και το κολύμπι», σημείωσε.

Όσο αφορά τις τροφές που απαγορεύεται να καταναλώσουμε πριν κολυμπήσουμε, ο κύριος Πλατρίτης ανέφερε ότι «αυτές είναι τροφές που περιέχουν ιούχα όπως κρεμμύδι, μπρόκολο, κουνουπίδι, μαγειρεμένα τρόφιμα που είναι τηγανιτά αλλά και τρόφιμα που μπορεί να προκαλέσουν ταχυκαρδίες όπως η καφεΐνη και το αλκοόλ»

Μεταξύ άλλων μίλησε για τις συνέπειες που προκύπτουν αν καταναλώσουμε αυτές τις τροφές τονίζοντας πώς «μπορεί να πάθουμε ταχυκαρδία και σίγουρα θα δυσκολευτούμε αν χρειαστούμε να λάβουμε κάποιες αποφάσεις σε κατάσταση πνιγμού ή προσανατολισμού»

Άλλες συμβουλές

«Πολύ σημαντική είναι η ενυδάτωση στη παραλία. Καταναλώνοντας μεγάλες ποσότητες νατρίου, δηλαδή αλατιού, προκαλείται αφυδάτωση, οπότε είναι σημαντικό να υπάρχει επαρκείς ενυδάτωση και να είμαστε στη σκιά», εξήγησε ο κύριος Πλατρίτης.

«Μπορεί κάποιος να λαμβάνει και τροφές οι οποίες βοηθούν στην ενυδάτωση, όπως το καρπούζι», κατέληξε.

Άλλες τροφές που πρέπει να αποφεύγουμε πριν βουτήξουμε στη θάλασσα ή στην πισίνα:

- Όσπρια

Η κατανάλωσή τους μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα, κράμπες, αλλά και έντονη δυσφορία μέσα στο νερό, γι’ αυτό καλό είναι να αποφεύγονται αν είναι να κολυμπήσετε

- Παγωτά-αναψυκτικά

 Γενικώς, δεν συνίσταται η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά πριν κολυμπήσετε, καθώς πρόκειται για γεύματα που μπορούν να προκαλέσουν δυσπεψία και πολύ συχνά δυσφορία. Προτιμήστε ένα πιο ελαφρύ σορμπέ ή γεύματα με χαμηλό θερμιδικό φορτίο.

Τα 30 χωριά της Κύπρου που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν - Ποια είναι και πόσους κατοίκους έχουν

Κοντά σε νέο ρεκόρ αφίξεων τουριστών η Κύπρος - Ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια το επτάμηνο - Οι 10 top αγορές

Με φειδώ και υπό προϋποθέσεις η δημιουργία νέων θέσεων στο Δημόσιο το 2024 - Τι θα γίνει με τους αορίστου χρόνου

«Βαρύ» πρόστιμο σε επτά κυνηγούς - Τους έπιασαν να κυνηγούν σε απαγορευμένες περιοχές

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top