ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μέσα σε συσκευασίες δημητριακών και μπισκότων έκρυβαν την «πραμάτεια» τους - Χειροπέδες σε τέσσερα πρόσωπα

Μέσα σε συσκευασίες δημητριακών και μπισκότων έκρυβαν την «πραμάτεια» τους - Χειροπέδες σε τέσσερα πρόσωπα

Δέκα κιλά ναρκωτικά κρυμμένα σε συσκευασίες δημητριακών και μπισκότων που έφτασαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας, κατάσχεσε το Τμήμα Τελωνείων την πρώτη εβδομάδα Σεπτεμβρίου σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, με αποτέλεσμα να συλληφθούν πέντε άτομα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων «μετά από έλεγχο τριών ταχυδρομικών πακέτων που διενεργήθηκε στο χώρο του Ταχυδρομικού Ανταλλακτηρίου στο Αεροδρόμιο Λάρνακας την Παρασκευή 1η και την Παρασκευή οκτώ Σεπτεμβρίου, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων 10 κιλά κάνναβης κρυμμένα σε συσκευασίες δημητριακών και μπισκότων».

Τα τρία ταχυδρομικά πακέτα «με διαφορετικούς παραλήπτες και προέλευση τον Καναδά, είχαν τα δύο πρώτα ως δηλωμένο περιεχόμενο «Ρούχα» ενώ το τρίτο είχε δηλωθεί ως «Δώρο» και επιλέγηκαν για έλεγχο λόγω της ομοιότητας τους με πρόσφατη υπόθεση ανεύρεσης 3 κιλών ναρκωτικών μέσα σε συσκευασίες δημητριακών. Κατά την διενέργεια του φυσικού ελέγχου των 2 πρώτων πακέτων από τον  αρμόδιο λειτουργό του Τμήματος Τελωνείων εντοπίστηκαν ανάμεσα σε διάφορα προσωπικά αντικείμενα, επτά συσκευασίες δημητριακών από τα οποία αναδυόταν παράξενη οσμή».

Προστίθεται ότι «κατά το άνοιγμα των πακέτων βρέθηκε να περιέχουν συνολικά 12 αεροστεγείς συσκευασίες με ξηρή φυτική ύλη κάνναβη συνολικού βάρους 7,3 κιλών. Το τρίτο πακέτο περιείχε συσκευασίες μπισκότων και τσαγιού και κατά τον φυσικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι στις 6 συσκευασίες μπισκότων περιέχονταν αντίστοιχα 6 αεροστεγείς συσκευασίες με ξηρή φυτική ύλη (κάνναβη) συνολικού βάρους 2,6 κιλών».

Τα πακέτα και το περιεχόμενο τους κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων και στα πλαίσια της συνεργασίας με την Αστυνομία, παραδόθηκαν στην ΥΚΑΝ για περαιτέρω διερεύνηση των υποθέσεων. Η διερεύνηση είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν 4 πρόσωπα στην επαρχία Αμμοχώστου και ένα άτομο στην επαρχία Λευκωσίας, προστίθεται.

Οι συλληφθέντες είχαν παρουσιαστεί για την παραλαβή των πακέτων στα αντίστοιχα ταχυδρομικά γραφεία της περιοχής τους. 

Σύλληψη 42χρονου για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Eπίσης στην σύλληψη 42χρονου οδηγού προχώρησε η Αστυνομία Πάφου λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης για υπόθεση παράνομης κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΑΔΕ Πάφου και Υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλη Νικολάου, μέλη της ΑΔΕ Πάφου και της ΜΜΑΔ ανέκοψαν το όχημα που οδηγούσε ο 42χρονος, μόνιμος κάτοικος Κύπρου, στην Λεωφόρο Έμπας.

Σε σωματική έρευνα που του έγινε εντοπίστηκε ποσότητα κάνναβης. Ο 42χρονος συνελήφθη, μεταφέρθηκε στα Γραφεία της ΥΚΑΝ (Κλιμάκιο Πάφου) κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί αργότερα. Επίσης αρνήθηκε να υποβληθεί σε έλεγχο νάρκοτεστ.

Επιπρόσθετα ο κ. Νικολάου ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως οι συντονισμένες επιχειρήσεις ελέγχων και περιπολιών συνεχίζονται από την Αστυνομία επί 24ωρου βάσεως, με στόχο την αντιμετώπιση του εγκλήματος και την εμπέδωση της ασφάλειας στην Χλώρακα και την ευρύτερη περιοχή.

Συγκεκριμένα είπε από χθες στις 19:00 το απόγευμα μέχρι σήμερα στις 07:00 το πρωί η Αστυνομία προχώρησε σε 28 τροχαίες καταγγελίες, εκ των οποίων μια αφορούσε οδηγό που εντοπίστηκε να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top