ΔΙΕΘΝΗ

Ο Καντίροφ ανέβασε βίντεο μετά τις αναφορές ότι είναι σε κώμα - «Βγείτε στον καθαρό αέρα και βάλτε σε τάξη τις σκέψεις σας»

Ο Καντίροφ ανέβασε βίντεο μετά τις αναφορές ότι είναι σε κώμα - «Βγείτε στον καθαρό αέρα και βάλτε σε τάξη τις σκέψεις σας»

Σάρωναν το διαδίκτυο τις τελευταίες ημέρες οι πληροφορίες που διέρρεαν οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας για την υγεία του Ραμζάν Καντίροφ. Την Πέμπτη, ο εκπρόσωπος των μυστικών υπηρεσιών Αντρίι Γιουσόβ ανέφερε πως ο ηγέτης των Τσετσένων νοσηλεύεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, ενώ χθες κυκλοφόρησε η φήμη πως έχει πέσει σε κώμα, σε νοσοκομείο της Μόσχας, με την κατάστασή του να χαρακτηρίζεται «δύσκολα αναστρέψιμη».

Ο Καντίροφ απάντησε στα παραπάνω το πρωί της Κυριακής, μέσω ενός βίντεο που κυκλοφόρησε στο κανάλι του στο Telegram. Σε αυτό διαψεύδει τις αναφορές περί ασθένειας, ο ίδιος διακρίνεται να βαδίζει σε έναν δρόμο (άγνωστο πού) και μέσα στη βροχή, ενώ το βίντεο συνοδεύει η ειρωνική φράση: «Συμβουλεύω θερμά όλους όσους δεν μπορούν να διακρίνουν την αλήθεια από τα ψέματα στο διαδίκτυο, να κάνουν μια βόλτα στον καθαρό αέρα και να βάλουν σε τάξη τις σκέψεις τους. Η βροχή είναι απόλυτα αναζωογονητική». Παράλληλα, ο Καντίροφ ανέφερε πως «περπάτησε ήδη 11 χιλιόμετρα».

Τις προηγούμενες ημέρες, ξένα μέσα αλλά και τα ουκρανικά ΜΜΕ, εμφάνιζαν τον εκπρόσωπο των μυστικών υπηρεσιών του Κιέβου, Andriy Yusov, να δηλώνει ότι η κατάσταση της υγείας του Καντίροφ επιδεινώθηκε σημαντικά. Μάλιστα, όλα έδειχναν ότι η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του δεν οφείλεται σε κάποιον τραυματισμό στο πεδίο της μάχης, αλλά πιθανότατα σε προϋπάρχουσες ασθένειες.

Οι αναφορές για την κατάσταση της υγείας του Καντίροφ που είναι στενός σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν προκάλεσε ανησυχία και εικασίες σχετικά με τη διαδοχή του και ειδικότερα στην περίπτωση που δεν κατάφερνε να αναρρώσει. Ορισμένοι εμπειρογνώμονες υποστήριζαν ότι η Ρωσία θα μπορούσε να προσπαθήσει να διατηρήσει τη σταθερότητα στην περιοχή διορίζοντας έναν αξιόπιστο διάδοχο, ενώ άλλοι φοβούνταν ότι η κατάσταση θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυξημένες εντάσεις και αστάθεια.Στο μεταξύ δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για τις ασθένειες που οδήγησαν τον ηγέτη της Τσετσενίας σε αυτή την κατάσταση, ενώ η συγκεκριμένη είδηση έκανε τον γύρο των social media ενώ υπάρχουν σχετικές αναφορές σε ρωσικά και τσετσενικά κανάλια στο Telegram.

 

 

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top