ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Παιδικός σταθμός στο Αμβούργο δεν θα στολίσει χριστουγεννιάτικο δέντρο για λόγους «θρησκευτικής ελευθερίας»

Γερμανία: Παιδικός σταθμός στο Αμβούργο δεν θα στολίσει χριστουγεννιάτικο δέντρο για λόγους «θρησκευτικής ελευθερίας»

Παιδικός σταθμός στο Αμβούργο αποφάσισε να μην στολίσει φέτος χριστουγεννιάτικο δέντρο, προκειμένου να μην αποκλειστεί κανένα παιδί λόγω της πίστης του, «στο πνεύμα της θρησκευτικής ελευθερίας».

Με επιστολή του προς τους γονείς, η διεύθυνση του νηπιαγωγείου Mobi στη μεσοαστική περιοχή Λόκστεντ, στο βόρειο Αμβούργο, εξήγησε ότι δεν θα γίνει χριστουγεννιάτικος στολισμός. «Ως ομάδα, αποφασίσαμε να μην το κάνουμε, διότι δεν θέλαμε να αποκλείσουμε κανένα παιδί και την πίστη του», αναφέρεται στην επιστολή, την οποία αποκάλυψε η Hamburger Abendblatt, μεταφέροντας τη δυσφορία πολλών γονέων, οι οποίοι έκαναν λόγο για «παράδειγμα κουλτούρας ακύρωσης».

Από το σχολείο διευκρινίστηκε πάντως ότι τα παιδιά στόλισαν τις τάξεις τους με δικές τους κατασκευές. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο εξαιρέθηκε ως «σύμβολο», ανέφερε η διεύθυνση του νηπιαγωγείου, η οποία εκτιμά ότι «δεν πρέπει να γιορτάζονται χριστιανικές γιορτές».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top