ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερσίν Τατάρ: «Σημαντική για Τουρκία η Κύπρος από άποψη ασφάλειας»

Ερσίν Τατάρ: «Σημαντική για Τουρκία η Κύπρος από άποψη ασφάλειας»

Τουρκία και κατεχόμενα είναι αδιαίρετα σαν «το νύχι και το κρέας» είπε ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ ισχυριζόμενος ότι η Κύπρος είναι σημαντική για την Τουρκία από άποψη ασφάλειας.

Σύμφωνα με την «Κίπρις Πόστασι», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, σε ομιλία του σε διάλεξη με θέμα «Η σημασία της τδβκ στο πλαίσιο των πρόσφατων εξελίξεων» - όπως αναφέρεται το ψευδοκράτος - που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Σουτσού Ιμάμ του Καχραμάνμαρας, με αφορμή την τελετή αναγόρευσής του σε επίτιμο διδάκτορα, ο κ. Τατάρ είπε ότι το ψευδοκράτος συνεχίζει την ανάπτυξή του ως «τουρκικό κράτος στην Ανατολική Μεσόγειο» και ότι «σήμερα η τδβκ έχει μια δημοκρατική τάξη και μια κρατική δομή με όλους τους θεσμούς και τους οργανισμούς της».

Αναφερόμενος στα «δικαιώματα και τις εξουσίες» του ψευδοκράτους ο κ. Τατάρ ανέφερε ακόμη ότι σε συνέργεια με την Τουρκία «γεννήθηκε μια εντελώς διαφορετική γαλάζια πατρίδα», σημειώνοντας ότι όταν πρόκειται για την Κύπρο, δεν πρέπει να λαμβάνονται υπόψη μόνο οι άνθρωποι που ζουν εκεί, αλλά να γίνεται αντιληπτή ως ένας χώρος με θαλάσσιες δικαιοδοσίες, εναέριο χώρο και δικαιώματα, δίκαιο και στρατηγικά κέρδη που επηρεάζουν την εθνική ασφάλεια.

Μετά την ομιλία πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής του διδακτορικού διπλώματος.

Εξάλλου, σύμφωνα με την «Κίπρις», ο Ερσίν Τατάρ συναντήθηκε με επιχειρηματίες στο Καχραμάνμαρας της Τουρκίας, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το τοπικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, όπου σε ομιλία του ανέφερε ότι είναι δυνατόν να φτάσει κανείς εκεί από την Κύπρο σε 2 ώρες. Πρέπει να γίνουν μελέτες για το πώς αυτή η εγγύτητα μπορεί να μετατραπεί σε οικονομική αξία, είπε και ανέφερε ότι ότι έχουν καθήκον να δημιουργήσουν αμοιβαίες αγορές για τα προϊόντα τους.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό: Παραμένει κρίσιμα ο 23χρονος – Μεταφέρθηκε ξημερώματα στο ΓΝ Λευκωσίας

• «Έσβησε» κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών - Εν αναμονή της νεκροτομής επί της σορού του

• Παραλίες: Ξεκίνησε το μάζεμα πετσετών από τα κρεβατάκια – Έτσι θα λειτουργεί το νέο μέτρο – «Μας αντιγράφουν και οι τουρίστες»

• Ταξιδιωτικό «χάος»: «Απανωτές» καταγγελίες κατά αεροπορικών - Επιβάτες ταξιδεύουν μέχρι και με αεροπλάνα διαφορετικών εταιρειών

• Η τοποθέτηση της Αστυνομίας για την έρευνα με το έργο τερματικού εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου

• Ανείπωτη θλίψη - «Έφυγε» η μικρή Έλενα Νικολάου - Η συγκινητική παράκληση της οικογένειας

• Συγκινεί η Ιλάειρα Ζήση: Η φωτογραφία της κόρης της και το μήνυμα όλο νόημα



Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Σε νέες περιπέτειες ενδέχεται να εισέλθει ο ΔΗΣΥ, αυτή τη φορά για το θέμα των θητειών αξιωματούχων στο κόμμα. Σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού, το οποίο τροποποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2023, μέλος του κόμματος που κατέχει κάποιο εκ των αξιωμάτων του Βουλευτή, Ευρωβουλευτή, Δήμαρχου, Δημοτικού Συμβούλου, Σχολικού Εφόρου, Προέδρου ή Μέλους Κοινοτικού Συμβουλίου, δικαιούται να διεκδικήσει επανεκλογή στο ίδιο αξίωμα, μόνο αν κατά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του, δεν συμπληρώσει τρεις θητείες σε αυτό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top