ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Under cover» αστυνομικοί της ΥΚΑΝ – Έκαναν τους υπαλλήλους εταιρείας κούριερ και έστησαν καρτέρι σε αλλοδαπό που περίμενε «πακέτο»

«Under cover» αστυνομικοί της ΥΚΑΝ – Έκαναν τους υπαλλήλους εταιρείας κούριερ και έστησαν καρτέρι σε αλλοδαπό που περίμενε «πακέτο»

Πολυετείς ποινές φυλάκισης επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας σε δύο αλλοδαπά πρόσωπα, τα οποία κρίθηκαν ένοχα, με δικές τους παραδοχές, σε υποθέσεις εισαγωγής μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στην Κύπρο με σκοπό την διάθεσή τους στην εγχώρια αγορά.

Ποινή φυλάκισης εφτάμισι χρόνων επέβαλε το δικαστήριο σε 27χρονο Νιγηριανό πολιτικό πρόσφυγα, ο οποίος παρέλαβε από γραφείο εταιρείας ταχυμεταφορών ένα δέμα που ήταν γεμάτο μαριχουάνα. Το ύποπτο δέμα είχε σταλεί από την Νότιο Αφρική και αφού έφθασε στο τμήμα Τελωνείου του αεροδρομίου Λάρνακας και διαπιστώθηκε το περιεχόμενό του, ενημερώθηκε η ΥΚΑΝ και διευθετήθηκε διαδικασία ελεγχόμενης παράδοσής του.

Στις 6 Οκτωβρίου 2023 ο 27χρονος Νιγηριανός παρουσιάστηκε στα γραφεία της εταιρείας ταχυμεταφορών ως παραλήπτης του δέματος, χωρίς να γνωρίζει ότι τα μέλη της ΥΚΑΝ προσποιούνταν τους υπαλλήλους. Εξού κι έπεσε στην παγίδα σαν… τον ποντικό στη φάκα. Αφού, λοιπόν, παρέλαβε το δέμα με την μαριχουάνα από υπό κάλυψη αστυνομικό, ο τελευταίος αμέσως μετά του «φόρεσε χειροπέδες».

Το δέμα ανοίχθηκε στην παρουσία αστυνομικών κι εντός αυτού βρέθηκαν πέντε νάιλον συσκευασίες που περιείχαν σχεδόν δέκα κιλά μαριχουάνας.

Εξάλλου, το ίδιο δικαστήριο καταδίκασε σε 10 χρόνια φυλάκιση κοπέλα ηλικίας 25 χρόνων, από την Ιταλία, η οποία στις 7 Σεπτεμβρίου 2023 είχε μεταφέρει στις αποσκευές της σχεδόν 14 κιλά κάνναβης με σκοπό να τα παραδώσει σε άγνωστό της πρόσωπο στην Κύπρο.

Αμέσως μετά τη σύλληψή της η νεαρή Ιταλίδα συνεργάστηκε με την Αστυνομία και ενώπιον του δικαστηρίου παραδέχθηκε ενοχή, γεγονός που λήφθηκε υπόψη ως σοβαρός μετριαστικός παράγοντας κατά την επιβολή της ποινής. Επιβάλλοντας τις ποινές φυλάκισης, οι δικαστές του Κακουργιοδικείου τόνισαν για πολλοστή φορά την ανησυχία τους για το γεγονός ότι ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός υποθέσεων εισαγωγής μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών οδηγούνται ενώπιον της δικαιοσύνης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top