ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κεραυνός: Η δήλωση Eurogroup για δημοσιονομική πολιτική ικανοποιεί την Κύπρο

Κεραυνός: Η δήλωση Eurogroup για δημοσιονομική πολιτική ικανοποιεί την Κύπρο

Η κοινή δήλωση για τον προσανατολισμό της δημοσιονομικής πολιτικής της ευρωζώνης για το 2025 ικανοποιεί την Κύπρο καθώς επιβεβαιώνει την προσεκτική και συντηρητική δημοσιονομική πολιτική που η Κύπρος ακολουθούσε μέχρι σήμερα, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός, οποίος συμμετείχε στη συνάντηση του Eurogroup τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

Στη συνάντηση της Δευτέρας συζητήθηκαν η δημοσιονομική πολιτική για την ευρωζώνη το 2025, καθώς και η πορεία ολοκλήρωσης της Ένωσης Κεφαλαιαγορών της ΕΕ.

Μιλώντας κατά την άφιξή του στη σύνοδο του Eurogroup, ο κ. Κεραυνός ανέφερε πως το δημοσιονομικό πλαίσιο για το 2025 βασίζεται στην πρόσφατη συμφωνία για το νέο πλαίσιο δημοσιονομικής διακυβέρνησης της ΕΕ.

Όπως τόνισε, η κοινή δήλωση που συζητείτο «μας βρίσκει σύμφωνους και μας ικανοποιεί γιατί πρώτα από όλα επιβεβαιώνει την πολιτική που ακολουθούσαμε μέχρι σήμερα, δηλαδή την προσεκτική συντηρητική δημοσιονομική πολιτική, την προσπάθεια για τη μετάβαση στην πράσινη οικονομία και την ψηφιακή οικονομία».

Όσον αφορά την ενοποίηση των κεφαλαιαγορών, ο κ. Κεραυνός ανέφερε πως η Κύπρος στηρίζει την προσπάθεια γιατί η πρόταση «δίνει στους επενδυτές μια ασφάλεια, μια εξασφάλιση θα απελευθερώσει κονδύλια για την ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και βεβαίως και της Κύπρου».

«Ταυτόχρονα θα υπάρξει μια συντονισμένη εποπτεία, ένα πλαίσιο το οποίο θα αξιοποιήσει και τις υφιστάμενες εποπτικές δομές της κάθε χώρας» πρόσθεσε.

Όσον αφορά την πορεία εφαρμογής του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, η οποία θα συζητηθεί την Τρίτη στο Συμβούλιο Οικονομικών και Δημοσιονομικών Θεμάτων της ΕΕ, ο κ. Κεραυνός εκτίμησε πως μέχρι στιγμής «η Κύπρος προχωρεί με έναν καλό βηματισμό».

«Βεβαίως υπάρχουν θέματα τα οποία στην πορεία τα αντιμετωπίζουμε, όπως νομίζω συμβαίνει και με όλες τις χώρες» συνέχισε, σημειώνοντας πως «μέχρι στιγμής έχουμε υποβάλει ένα αριθμό αιτημάτων και ετοιμαζόμαστε για την τέταρτη, πέμπτη, έκτη και έβδομη δόση».

«Η όλη αναπτυξιακή προσπάθεια είναι μέσα σε αυτό το σχέδιο ανθεκτικότητας και ανάπτυξης και επομένως πρέπει να δώσουμε όλη την προσοχή ούτως ώστε να έχουμε τα πολύ καλά αποτελέσματα που όλοι αναμένουμε» υπογράμμισε.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: «Δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε άλλους Σύρους πρόσφυγες - Είμαστε στα όριά μας»

ΠτΔ: «Δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε άλλους Σύρους πρόσφυγες - Είμαστε στα όριά μας»

Η Κύπρος προσπαθεί να έχει ρόλο διαμεσολαβητή, καθιστώντας σαφές προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ότι μια περαιτέρω κλιμάκωση δεν είναι προς το συμφέρον καμίας χώρας και ότι η κρίση αυτή δεν μπορεί να διευθετηθεί με στρατιωτικά μέσα, δήλωσε για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top