ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επαφές ΠτΔ στον Λίβανο: Κοινό πρόβλημα το μεταναστευτικό - Κοινή αντιμετώπιση

Επαφές ΠτΔ στον Λίβανο: Κοινό πρόβλημα το μεταναστευτικό - Κοινή αντιμετώπιση

Γραπτή δήλωση εξέδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης για τα αποτελέσματα των επαφών του Προέδρου της Δημοκρατίας στον Λίβανο.

Η συνεργασία ανάμεσα σε Κυπριακή Δημοκρατία και Λίβανο για την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού συζητήθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου κ. Najib Mikati.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τη Βηρυτό, είχε κατ΄ιδίαν συνάντηση και διευρυμένες συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου και ακολούθως συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της χώρας κ. Nabih Berri.

Κατά τις συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου σημειώθηκε ότι το πρόβλημα του μεταναστευτικού είναι κοινό και κοινή πρέπει να είναι και η αντιμετώπιση του μέσα από συντονισμένες δράσεις.

Διεξήχθη μια πολύ καλή συζήτηση κατά τη διάρκεια της οποίας συμφωνήθηκε η συνεργασία των δύο χωρών με την ουσιαστική συνδρομή και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στις εν εξελίξει συζητήσεις σε επίπεδο ΕΕ για το ζήτημα αυτό, επισημαίνοντας ότι η υλοποίηση των προθέσεων της ΕΕ εξαρτάται και από τα αποτελέσματα που θα έχουν οι εκατέρωθεν δράσεις για αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και των αυξημένων ροών προς την Κύπρο.

Η ηγεσία του Λιβάνου αναγνώρισε την επιτακτική ανάγκη και ανέλαβε τη δέσμευση όπως εντατικοποιήσει τις προσπάθειες επιτήρησης προς εντοπισμό παράνομων κυκλωμάτων διακίνησης.

Συμφωνήθηκε, επίσης, όπως υπάρξει εκατέρωθεν στοχοπροσήλωση στην υλοποίηση των όσων έχουν συμφωνηθεί κατά τη διάρκεια των σημερινών συνομιλιών, καθώς και όπως υπάρχει συντονισμός ανάμεσα σε Κύπρο – Λίβανο - Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς και σε ανάληψη δράσεων μεταξύ Λιβάνου και ΕΕ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Ανάλυση – Ευρωεκλογές: Οι δημοσκοπήσεις και ο πανικός των παραδοσιακών κομμάτων για την άνοδο του ΕΛΑΜ - Ο άγνωστος «Χ»

Ανάλυση – Ευρωεκλογές: Οι δημοσκοπήσεις και ο πανικός των παραδοσιακών κομμάτων για την άνοδο του ΕΛΑΜ - Ο άγνωστος «Χ»

Μόλις 14 ημέρες πριν από τις πολλαπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου και το πολιτικό σκηνικό πήρε φωτιά με αλληλοκατηγορίες κομμάτων και χτυπήματα κάτω από τη μέση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top