ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Βουλή: Εκκρεμεί η καταχώρηση σχεδόν 30.000 πραγματικών δικαιούχων

Βουλή: Εκκρεμεί η καταχώρηση σχεδόν 30.000 πραγματικών δικαιούχων

Εξακολουθεί να εκκρεμεί η καταχώρηση σχεδόν 30.000 τελικών πραγματικών δικαιούχων στο Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων του Εφόρου Εταιρειών, ανέφερε στην Επιτροπή Εμπορίου η Έφορος Εταιρειών την Τρίτη, με την προθεσμία να έχει λήξει στις 31 Μαρτίου.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Κυριάκος Χατζηγιάννης είπε ότι υπήρξε μια ανταπόκριση από τις εταιρείες, ωστόσο υπάρχουν 30.000 περίπου εταιρείες που ακόμη δεν έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα για να δηλώσουν τους πραγματικούς δικαιούχους.

Όπως είπε, η Βουλή κάλεσε την εκτελεστική εξουσία να γίνει μια συνάντηση με όλους τους συντελεστές της αγοράς, κάτι που δεν εισακούστηκε. "Αντιθέτως, μόνοι τους μίλησαν, μόνοι τους αποφάσισαν, με τη δική τους τη σοφία έχουν κάνει εισηγήσεις. Θέλουν να διατάζουν μόνοι τους και η οικονομία να εκτελεί", είπε.

Από την πλευρά του, ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων, Σταύρος Παπαδούρης, είπε ότι, με βάση τα στοιχεία που έδωσε η Έφορος Εταιρειών, από τις σχεδόν 202.000 εγγεγραμμένες εταιρείες, 163.000 έχουν υποβάλει τους τελικούς πραγματικούς τους δικαιούχους. Από τις υπόλοιπες 38.000, σημείωσε, γύρω στις 10.000 εξαιρούνται, λόγω του ότι έχουν κάνει αίτηση διαγραφής πριν ψηφιστεί η νομοθεσία για τους τελικούς δικαιούχους, ενώ κάποιοι βρίσκονται υπό εκκαθάριση. Όπως ενημέρωσε η Έφορος, συνέχισε ο κ. Παπαδούρης, υπάρχουν και σχεδόν 1.000 προσφυγικές εταιρείες, στις οποίες αποφασίστηκε να δοθεί παράταση έξι μηνών.

"Δυστυχώς υπολείπονται κοντά στις 27.000 που δεν έχουν υποβάλει ακόμη τους τελικούς δικαιούχους τους", είπε, σημειώνοντας ότι η ευθύνη βαραίνει και το νομικό πρόσωπο και τα φυσικά πρόσωπα, μετόχους και διευθυντές και γραμματείς των εταιρειών.

"Θέλουμε να ξέρουμε τι αφορούν αυτές οι 27.000 για να καταλάβουμε πού είναι το πρόβλημα", είπε, υπενθυμίζοντας ότι το μέγιστο πρόστιμο που μπορεί να επιβληθεί είναι κοντά στις €20.000, για το νομικό και για κάθε φυσικό πρόσωπο. Επομένως, είπε, "με έναν πρόχειρο υπολογισμό μπορεί να βρεθούν επιχειρήσεις με πρόστιμα που ξεπερνούν το €1 δισ.".

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλη Τρίτη: Τι γιορτάζουμε σήμερα – Τα μαθήματα από τις δύο παραβολές και τα έθιμα της ημέρας

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

Καιρός: Αλαλούμ με σκόνη, θερμοκρασία που ανεβαίνει και… βροχές – Ίσως και χαλάζι



ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Με πρωταρχικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση του κόμματος, ο ΔΗΣΥ βάζει πλώρη για τις Ευρωεκλογές με στόχο την πρωτιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top