Επιτεύχθηκε παραβίαση από τις κυβερνοεπιθέσεις; - Πώς απαντά το Υφ. Έρευνας για τους στόχους των χάκερ

Επιτεύχθηκε παραβίαση από τις κυβερνοεπιθέσεις; - Πώς απαντά το Υφ. Έρευνας για τους στόχους των χάκερ

To Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής αναφέρει σε ανακοίνωση ότι το είδος των κυβερνοεπιθέσεων που δέχθηκαν συστήματα στην Κύπρο χθες, ονομάζεται DDOS (distributed denial of service attack)», τονίζοντας πώς «καμία παραβίαση δεν έχει επιτευχθεί».

Το Υφυπουργείο διαψεύδει δημοσίευμα εφημερίδας, το οποία αφορά τις χθεσινές κυβερνοεπιθέσεις και αναφέρει ότι οι πληροφορίες που δημοσιεύονται από την εφημερίδα «δεν ευσταθούν».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι στο εν λόγω δημοσίευμα γίνεται αναφορά για «πληροφορίες» της εφημερίδας, που αναφέρουν ότι «οι χάκερ που επιτίθενται σε ιστοσελίδες στην Κύπρο δεν έχουν ως στόχο να τις ρίξουν, αλλά να αποκτήσουν πρόσβαση σε στοιχεία και πληροφορίες τρίτων, με τις οποίες είναι συνδεδεμένο το κυπριακό σύστημα».

Όπως προσθέτει το Υφ. Έρευνας, επισημαίνεται, επίσης, στο δημοσίευμα ότι οι χάκερ στους οποίους αναφέρεται το δημοσίευμα, «το έχουν καταφέρει μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις».

«Τα πιο πάνω δεν ευσταθούν. Οι επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες και για τις οποίες υπήρξε απόλυτη διαφάνεια, έδειξαν ξεκάθαρα ότι οι προθέσεις των επιτιθέμενων ήταν αποκλειστικά και μόνο η προσπάθεια να καταστήσουν συγκεκριμένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες μη προσβάσιμες», τονίζειται στην ανακοίνωση.

Καταληκτικά σημειώνει ότι «το είδος αυτό των επιθέσεων ονομάζεται DDOS (distributed denial of service attack)» και προσθέτει ότι «καμία παραβίαση δεν έχει επιτευχθεί, όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ξεκαθαρίζει ο Μουσιούττας: «Κανένας συνταξιούχος δεν θα χάσει – Όλοι θα έχουν αύξηση»

Ξεκαθαρίζει ο Μουσιούττας: «Κανένας συνταξιούχος δεν θα χάσει – Όλοι θα έχουν αύξηση»

Δεν υπάρχει ενδεχόμενο μείωσης συντάξεων στο πλαίσιο της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, δήλωσε στο ΚΥΠΕ την Τρίτη ο Υπουργός Εργασίας Μαρίνος Μουσιούττας, σημειώνοντας ότι, αντίθετα, όλοι οι συνταξιούχοι θα έχουν κάποια αύξηση, μικρότερη ή μεγαλύτερη. Ανέφερε παράλληλα ότι στόχος παραμένει η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή κατά την πρώτη συνεδρία της Ολομέλειας, μετά τη θερινή διακοπή, που αναμένεται στις 20 Σεπτεμβρίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE