Τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης ανακοίνωσε η προεδρία του Λιβάνου

Τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης ανακοίνωσε η προεδρία του Λιβάνου

Οι κυβερνητικές θέσεις μοιράστηκαν ανάλογα με τις σέχτες, ενώ προηγήθηκαν ημέρες πολιτικού αδιεξόδου σχετικά με το διορισμό μουσουλμάνων σιιτών υπουργών.

Ο Λίβανος προχώρησε στο σχηματισμό νέας κυβέρνησης σήμερα, ανακοίνωσε η προεδρία της χώρας, μετά από μία ασυνήθιστη, αλλά και άμεση εμπλοκή των ΗΠΑ στη διαδικασία, που έφερε πιο κοντά την πρόσβαση του Λιβάνου σε χρηματοδοτήσεις αποκατάστασης των ζημιών, από τον καταστροφικό πόλεμος της προηγούμενης χρονιάς, μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα με την προεδρία του Λιβάνου θα πρόκειται για μία 24μελή κυβέρνηση, που σχηματίστηκε μετά από συνομιλίες τριών εβδομάδων με τα αντιμαχόμενα πολιτικά κόμματα.

Οι κυβερνητικές θέσεις μοιράστηκαν ανάλογα με τις σέχτες, ενώ προηγήθηκαν ημέρες πολιτικού αδιεξόδου σχετικά με το διορισμό μουσουλμάνων σιιτών υπουργών, που συνήθως διορίζονταν από την Χεζμπολάχ που έχει την υποστήριξη του Ιράν, αλλά και το Ανώτερο Σιιτικό Συμβούλιο του Λιβάνου (Αμάλ).

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - ΠτΔ: Αναλαμβάνουμε την Προεδρία ΕΕ σε μια στιγμή βαθιάς αλλαγής

VIDEO - ΠτΔ: Αναλαμβάνουμε την Προεδρία ΕΕ σε μια στιγμή βαθιάς αλλαγής

Η Κυπριακή Δημοκρατία αναλαμβάνει την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια στιγμή βαθιάς αλλαγής, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στην επίσημη ιστοσελίδα της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ καθώς η χώρα ανέλαβε την 1η Ιανουαρίου 2026 την Προεδρία της ΕΕ για έξι μήνες.

BEST OF TOTHEMAONLINE